Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Σαμαρινιώτικα και αμίμητα...

Δανεισμένα από φίλους στο fb

το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας έφτασε με 4Χ4, παρδαλές φόρμες φιρμάτες και το μαύρο γυαλί στο μέτωπο, παρέα Αθηναίων για σκι. Τότε στις καλές εποχές που ο παράς έρρεε άφθονος. 
Μετά τη σχετική επίδειξη πλούτου και τις σχετικές κωλοτούμπες στο χιόνι πήγανε στο «Restaurant “Η Ορέα Πίνδως”» του μπαρμπα Μήτρου για φαγητό. Έφτασε ο μπαρμα Μήτρος με το πρεσβυωπικό στην άκρη της μύτης του,(είχε και ρουμ του λετς) για τη σχετική παραγγελία. Απαρίθμησε ποιητικά τα όσα διέθετε: κεμπάπ, κοντοσούβλι, τηγανιά και άλλα τέτοια όσα η περιοχή διαθέτει σε αφθονία και σε άριστη ποιότητα.
Τότε η ορίτζιναλ ξανθιά της παρέας υπέβαλε, εκεί πάνω στην κορυφή της Πίνδου και σε υψόμετρο πλέον των1600 μέτρων, το θανατηφόρο ερώτημα
«Κι από θαλασσινά τι έχετε»; Και πήρε την απάντηση
«Αλάτ' κι αυτό χουντρό!».


-Aφρικανός πουλάει ρολόγια στο Περιβόλι Γρεβενών, δίπλα στο χωριό  Αβδέλλα. Παππούς με άγριο καταρράκτη τον πλησιάζει. Τον κοιτάει, τον ξανακοιτάει και λέει. -Ισί, πδιμ, τίνους ίσι; - Εγκώ παππού, ξένο, ξένο. - Τι ξένου; -Γκάνα, Γκάνα. Απορεί ο παππούς -Τ' Γκάνα πιδί (επώνυμο Αβδελιώτικο) θκόμας πιδί. Τι ξένου μι λες.,Θκος μας ίσι!

6 σχόλια:

  1. Θκοτς ιν!
    Με τουτα και με κεινα μου εφτιαξες τη μερα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία και τα δύο. Το πρώτο μου θύμισε αυτό το πραγματικό περιστατικό που μου διηγήκαν σήμερα:
    Περνώντας από έναν γνωστό δρόμο με αρκετά Τσιπουράδικα μια μάνα γυρίζει και λέει της κόρης.... Μα δεν καταλαβαίνω τι βρίσκει ο κόσμος σ' αυτές τις τσιπούρες......και πήξαμε στα τσιπουράδικα!!! Κόκκαλο η κόρη !
    Έτσι να γελάμε ή και απλά να χαμογελάμε. Κάνει καλό στην υγεία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα,marimar,Χρόνια Πολλά!Και για τη γιορτή σου!Ενα γέλιο μας κρατάει:)

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ Βασίλη, μια που μπήκα στο σαλονάκι σου, πέρασα και πήρα και τις ευχές σου!

      Διαγραφή
  3. Stefanos and the media: ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ... http://stefanosmedia.blogspot.com/2013/08/tv.html?spref=tw

    ΑπάντησηΔιαγραφή