Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Εσείς κάθε πόσα χρόνια αλλάζετε αυτοκίνητο;;;

Ηρθε κάποτε το πλήρωμα του χρόνου, ν' αλλάξουμε το ηρωικό Dacia, του έχουμε αφιερώσει κι άλλη ανάρτηση-(κλικ εδω), έτσι κι αλλιώς δεν πολυτραβούσε και καθώς περάσανε τα χρόνια τα πράγματα γίνονταν χειρότερα, για να περάσουμε ΚΤΕΟ "πειράζαμε" τα ζινγκλεράκια του καρμπιρατέρ, ώστε να δίνει λιγότερη βενζίνη, άρα και λιγότερο καυσαέριο, τότε έπιανε μετά βίας τα εξήντα χιλιόμετρα (!!!), και μόλις ξεμπερδεύαμε απ' τον έλεγχο καυσαερίων, αντε πάλι, άνοιγμα τα ζινγκλέρ, η βενζίνη έτρεχε στο φουλ κι άλλο τόσο το καυσαέριο!!!
Ελα όμως που στο μεταξύ προέκυψε ο ξενιτεμός στο Χαρτούμ, οπότε η αλλαγή αυτοκινήτου πήρε παράταση, δεν υπήρχε λόγος για καινούριο, αφού θα το χρειαζόμασταν μόνο καλοκαίρι...Ετσι το Dacia επέζησε κάποια καλοκαίρια, η αλήθεια είναι οτι τα πήγε καλά εκείνη την εποχή, ταξίδεψε Ζάκυνθο, Εύβοια, Πελοπόννησο, Λευκάδα, Χαλκιδική, Δυτική Μακεδονία,καλά τα κατάφερε, εκεί που "κώλωνε" ήταν στα βουνά του Ασπροποτάμου,δεν τα έβγαζε με τίποτα...
όταν περάσανε τα πρώτα χρόνια του Χαρτούμ, είπαμε, άντε, καιρός είναι,
η ώρα του Τoledo...
Το είχα μελετήσει επισταμένως, μου άρεσε, ήμουν αποφασισμένος, πήγα καναδυό φορές στην αντιπροσωπεία να το καμαρώσω από κοντά, οι πωλητές ήταν γνωστοί μου και σε μια από τις επισκέψεις μου λένε, "είναι εδώ ένας τεχνικός μας απ' την Αθήνα, ρώτησέ τον ό,τι θέλεις".Πριν ρωτήσω κάτι, με προλαβαίνει ο Αθηναίος και με μπλαζέ υφος με ρωτάει: -Κάθε πότε αλλάζετε αυτοκινητο;;;!!! Από μέσα μου Τούρκος εγώ, "τι λες,ρε κωλόμαγκα Αθηναίε;", αλλά κρατάω την ψυχραιμία μου και τον ταπώνω:-Κάθε δεκαέξι χρόνια!!! Κόκκαλο ο τσικλίμαγκας, ο Vad πανηγυρίζει από μέσα του που του την έφερε του ψευτοπρωτευουσιάνου, ο τεχνικός ψιθυρίζει μια "συγγνώμη" και συνεχίζουμε τη συζήτηση σε ουσιαστικά θέματα που αφορούσαν το μοντέλο, δεν τον άφησα να πάρει αέρα, αλλιώς θα προσπαθούσε να με πείσει ότι αγοράζω Φεράρι!

ΥΓ.Την εποχή της αφθονίας, τότε που δεν καταλαβαίναμε ή δε θέλαμε να καταλάβουμε ότι τρώμε απ' τα έτοιμα, ότι με διακοποδάνεια, εορτοδάνεια, autoδάνεια δε γίνεται προκοπή, με εκνεύριζαν αφάνταστα τέτοιου είδους μπλαζέ τύποι, τώρα θα μπορούσα να τους πω τι να το κάνουν το τότε μπλαζέ ύφος, αλλά ας μην...παρεκτραπώ!



41 σχόλια:

  1. καλούς δρόμους να έχεις vad για να δίνεις και σε μας λίγο από τις όμορφες περιπλανήσεις σου.
    Να έχεις μια όμορφη Κυριακή.>>> Κώστας..
    Υ.Γ Η παλιά αγάπη {dacia} τι απόγινε ;
    2)έχεις εγκάρδιους χαιρετισμούς από Νάσια,


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα,υποκλίνομαι και σε σενα και στη Νάσια,για την ηρωική αποφαση που πήρατε, κι εγώ ήμουν μόνος στο Χαρτούμ,αξίζει η θυσία για την οικογένεια,πίστεψε με!
      ΥΓ.Το Dacia το είχα δωσει σε καποιον αλλο ηρωικό ιδιοκτητη ιδιου αυτοκινητου,εβγαζε ανταλλακτικά για να τα βαζει στο δικό του,δεν ξερω τι απεγινε...
      -Αν δε μας διαβαζει η Νασια,να τις μεταφερεις την εκτιμηση μου...

      Διαγραφή
  2. η αλήθεια είναι πως δεν έχω κάν αυτοκίνητο. Αλλά αν είχα θα το άλλαζα όταν χρειαζόταν κι όχι από μόδα. Καλή σου μέραααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. mahler,η εποχή που καποιοι νεόπλουτοι άλλαζαν αυτοκινητο με συχνότητα πουκαμίσου παρηλθε ανεπιστρεπτί!

      Καλό μεσημερι...

      Διαγραφή
  3. Όχι, να μην παρεκτραπείς. Καλύτερα να απολαύσεις το καινούριο σου αμάξι, να είναι καλοτάξιδο και να σε πάει σε καινούρια μέρη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοueen,σιγουρα θυμασαι το υφος εκατό καρδιναλίων όλων των νεοπλουτων της εποχής πριν απο την κρίση,τωρα ειανι αυτοι που πρωτοι κλαιγονται!
      -Καινουριο αμάξι εγώ;Με τι...προσόντα πια!:)Οχι,βρε,η ιστορία ειναι παλιά,ακομα και το Τoledo πάλιωσε πια και αντε να το αλλάξεις τώρα!Ούτε καινουρια μερη πλέον,σε ποιον περισσευουν για ταξιδια και διακοπές,ειδες την προηγούμενη αναρτηση μου;

      Διαγραφή
  4. μα τι μ....ες είναι μερικοί

    αγενείς, μπλαζέ όπως λες....

    δεν πάνε να πηδηχθούν

    ωραία επιλογή έκανες....

    καλοτάξιδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. akrat,Θυμάσαι την ωραια εποχή που ακουγες τονη λιθιο νεόπλουτο,"πάω να βαλω βενζινη στη...Μπέμπα"!!!(οπου Μπέμπα βεβαιως η...ΒΜW του πρωην τσομπάνου)
      -Τι καλοταξιδο,και το Τοledo δεκαετία συμπληρωσε,δεν ειναι καιρός τωρα για καινούριο...

      Διαγραφή
  5. Καλοτάξιδο Vad, με υγεία το νέο αμάξι.
    Κάποτε τα αυτοκίνητα άλλαζαν λίγο πριν κλείσει η 5ετία.
    Πριν προλάβουν να ζητήσουν και πριν πέσει κι η τιμή τους ως μεταχειρισμένα.
    Τώρα άστα να πάνε. Θα γεράσουμε μαζί, το βλέπω...
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μετά διάβασα την απάντηση στην Koueen...
      Ε, θα γεράσετε κι εσείς μαζί. Να ΄μαστε καλά, να αγαπιόμαστε!
      :))

      Διαγραφή
    2. misoagnosti,προπαντός εκει στο δικό σου τον Κάμπο,όπου οι αγροτικές επιδοτησεις μετατρέπονταν σε τετρακινητα θηρία,αλόγιστη σπατάλη...
      -Καινούριο;;;;Ζωή στα κατσικομούλαρά μας:))Με τίποτα τωρα πια...

      Διαγραφή
  6. Δεν αλλάζω το 16 ετών αμαξάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. KANTHAROS,η σκληρή πραγματικότητα,και να θελεις να τ'αλλάξεις,κομμάτι δυσκολο πια...

      Διαγραφή
  7. Και σε μένα κάποτε ένα τέτοιο "κουμάσι" έκανε την ίδια ερώτηση, αλλά η απάντηση τον έκανε να χλωμιάσει: 15 τεμάχια σε 22 χρόνια, του είπα και δεν ξαναμίλησε!!
    Αυτοί που κάνουν τέτοιες ερωτήσεις δεν έχουν ιδέα από τον κόσμο του αυτοκινήτου. Κι ας είναι σε ηγετικές, υποτίθεται, θέσεις. Π.χ. στην ΤΟΥΟΤΑ πήραν επιθεωρητή από τα μπισκότα Παπαδοπούλου και στην ΟΡΕL ήθελαν "άγραφη κασέττα", για να την διαμορφώσουν όπως έλεγε το μάρκετινγκ της General Motors.
    Και άλλα πολλά τέτοια.
    Το τελευταίο τουτού μου είναι ήδη 13 χρόνων και το προηγούμενο ήταν 10, όταν απαλλοτριώθηκε στη πρέσσα!!
    Κάνε λογαριασμό!!

    Να κρατάμε ότι έχουμε, γιατί αλλαγές δεν βλέπω, ούτε στο απώτερο μέλλον (αν υπάρχει τέτοιο)!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ,15 τεμάχια σε 22 χρόνια;;;;;Βρε συ, πουκάμισα ήταν;:))Αλλά τα δυο τελευταια γιατί τα κρατησες τόσο πολύ;Η κρίση σ'έπιασε νωρίτερα απο μας;:))
      -Κι εγω πίστευα οτι οι πωλητές αυτοκινητου θα ήταν καποιου επιπέδου,απο μηχανολόγοι και πάνω,αλλά όταν ειδα σε μια αντιπροσωπεία επικεφαλής πωλήσεων παλιό μου μαθητή,χουλιγκανο,που τον σπρωχναμε με το ζόρι να πάρει απολυτηριο,κατάλαβα με τι ταλαντούχους ειχα να κάνω!

      Διαγραφή
    2. Φίλτατε Βασίλη, η κρίση για μένα άρχισε το '94, με μια μικρή αναλαμπή το 2000 και συνεχίζει και χειροτερεύει, όπως σε όλους!!

      Διαγραφή
    3. Eχω περάσει μπόρες και μπόρες,εμεις λοιπόν που έχουμε τραβήξει ζόρια,αντεχουμε πολύ περισσότερο απ'τους συνηθεις γκρινιάρηδες,που τα ειχαν όλα,εχασαν λιγότερα απο μας και συνεχιζουν να "μιρλιάζουν",παριστανοντας τους στερημενους!Ετσι,κραταμε γερά!

      Διαγραφή
  8. Γεια σου αδελφέ μου!

    Εγώ με την κρίση έχω πάθει ζημιά,βλέπεις με δυσκολία τα βγάζουμε πέρα, οπότε την πληρώνει και η αγορά αυτοκινήτου.

    Πριν την κρίση το άλλαζα κάθε 2 χρόνια.....τώρα με την κρίση από τότε που το όνομα μου δημοσιοποιήθηκε στην λίστα Λαγκάρτ(το γαλλικό μου) ο Βαξεβάνης μου έκανε ζημιά...αλλά ευτυχώς που επενέβη η αγία δικαιοσύνη.....τώρα θα το αλλάζω κάθε τρία που θα παίρνω ....τα ...τόκους...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ....συγχωράμε ξεχάστηκα με τον λογαριασμό μου..........καλά ταξίδια,υγεία και να έχεις χρήματα να κάνεις χιλιόμετρα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. evangelos,κι αν δε σ'εβγαζε στη φόρα ο Βαξεβάνης,θα σ'εβγαζα εγω,που πήγες τα μελίσσια σου να βοσκήσουν στη...Βουλγαρία:))
    Η αγορά του αυτοκινητου πληρωνει τις υπερβολές αλλων εποχών!
    Πού'ναι τα ταξιδια,πού΄ναι τα χρήματα,πού'ναι τα χιλιόμετρα,πανε οι καλες εποχές,τοτε που το Τοledo αλώνιζε όλη την Ελλάδα,τωρα εμεινε παραπονεμενο,ούτε Παραλία δεν το πάμε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελικά άλλαξες δεν κατάλαβα??
    Ασε τώρα που πήρε σύνταξη η κολόνα είχαμε σκοπό ν'αλλάξουμε την σακαράκα του '96 μα χλωμό το κόβω!
    Η αποζημίωση δεν βλέπω να'ρχεται και η σύνταξη κόπηκε στη μέση σχεδόν!
    Καλορίζικο αν αυτό που βλέπω είναι το νέο σου απόκτημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. zoyzoy,όχι,βρε,δεν άλλαξα τωρα,η ιστορία ειναι παλιά,το Τοledo ήδη εχει κλεισει δεκαετία,με τι προσόντα θ'αλλάξουμε τώρα αυτοκίνητο;
      -Σύνταξη;Αποζημιωση;Καλήν Ανάσταση:((

      Διαγραφή
  12. Το αυτοκίνητο της μαμάς μου είναι από τότε που συζούσαν με τον πατέρα μου,πριν καν ακόμα παντρευτούν!Μας πηγαίνει μια χαρά ακόμα.Στο μόνο που ανέκαθεν υστερούσε είναι στην ταχύτητα.Δεν «ανεβάζει» εύκολα,πρέπει να δώσεις πόνο!

    Κατά τ' άλλα,αυτά τα υφάκια είναι απεχθή,είτε έχουμε κρίση,είτε όχι.Καλά έκανες που δεν το τράβηξες το σχοινί!

    Καλό βράδυ. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.με το σταυρό,"πρέπει να δώσεις πόνο"!!!:)))
      Εχω δωσει πόνο με το Dacia,άλλο πράμα!!!
      τα υφάκια τωρα τα πληρωνουμε:(

      Διαγραφή
  13. 10 αυτοκίνητα σε 24 χρόνια.Το καλό αυτοκινητο είναι καλό για όλους,ακόμα και για τους πεζούς στο πεζοδρόμιο.
    Βασίλη γιατί δε το το πας στην Παραλία?
    Μήπως δεν ξέρει μπάνιο?
    Καλούς δρόμους να έχεις με ότι και να οδηγείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανέστης,ορίστε;;;;;
      10 αυτοκίνητα σε 24 χρόνια;;;;
      Non comments:)
      -Γιατί δεν το πάω Παραλία; Απλούστατα επειδή δεν περισσευει ευρώ για βενζίνη και βόλτες...
      -Οι καλοί δρόμοι τελειωσαν με την κρίση...

      Διαγραφή
  14. Καλοταξιδο να ειναι φιλε μου.Μετα απο τοσα χρονια καλα εκανες.Εγω ειμαι μικρος και δεν εχω ακομα αλλα σιγουρα περασε η εποχη που αλλαζαν τα αυτοκινητα για να κανουν φιγουρα.
    Καλη εβδομαδα να εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. JK,λαθος κατάλαβες,κυρ Χαμόγελε,αλλά δεν πειράζει,το αυτοκινητο το αλλαξα πριν απο χρόνια,όχι τωρα,τωρα δεν περισσευει ευρω ούτε για ποδήλατο...
      Καλή εβδομάδα ευχομαι...

      Διαγραφή
  15. Καλά ρε Βασίλη, θα σε μαλώσω και μάλιστα πολύ άσχημα. Απάντηση είναι αυτή που έδωσες στον άνθρωπο; Μα που πήγαν οι τρόποι σου, που η ανατροφή σου; Δεν του έριχνες και τίποτα μπινελίκια που τον άφησες έτσι απλά να σου ξεφύγει; Χα, χα, χα...

    Κι εγώ μετά από 12 χρόνια άλλαξα ένα Ford Escort που είχα το οποίο είχα πληρώσει δυο... μπα, μάλλον τρεις φορές ακόμα λόγω του γεγονότος ότι είχε ιδιαίτερη αδυναμία στο συνεργείο κι έπρεπε να πάει μια φορά το μήνα... ;)

    Την καλημέρα μου και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. teleytaios,ας όψεται η...ανατροφή μου:))
      -Να σου πω,απ'το Dacia δεν ειχα πολλές απαιτήσεις,δεν το παιδευα,το πρόσεχα όσο γινοταν,επειδή ηξερα οτι αν το παραμελούσα,δε θα μ'εβγαζε με τίποτα...

      Καλησπέρα,καλη εβδομαδα ευχομαι...

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος26/11/12, 11:57 π.μ.

    καλημερα Βασίλη,μαθαινω τα νεα σου....έχω πολλα να σας πω!!!!αλλά δεν προλαβαίνω προς το παρόν,έχω 21 ωρες,Γυμνασιο ,Λυκειο....Νασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσια,μου τα ειπε λιγο ο Κώστας,σε καταλαβαινω,δεν υπάρχει χρόνος,εσύ και τα διδυμα να ειστε καλά,εκτιμω τη θυσια που κανεις,ήμουνα κι εγω για χρόνια μακριά απ'την οικογενεια και ξερω...
      -Και το ωράριο σου πάλι μου θυμίζει οικεια κακά:))
      Με νόμιμο ωράριο 16 'ωρες,εκει κάτω εκανα μέχρι 24,Αρχαια όλων των ταξεων γυμνασίου-λυκειου και επιπλέον όλα τα υπόλοιπα της κατευθυνσης!Μιλάμε για τρέλα!!!
      Να εισαι καλα,γερή και δυνατή,να το παλευεις!

      Διαγραφή
  17. Καλοτάξιδο....Όμορφα ταξίδια, όμορφες εικόνες, όμορφες διαδρομές!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. V.,καλή σου μέρα,η ιστορία ειναι παλιά,το Toledo ήδη έχει συμπληρωσει δεκαετία.
    -Ταξίδια;;;Τελειωσαν κι αυτά λόγω κρίσης,διαδρομες μικρές πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κοίτα, εγώ οδήγησα το 79, μόλις πήρα το δίπλωμα, το LN CITROEN, που ήταν χειροποίητο, με μηχανή μαζεράτι, φτιαγμένο απο τον Τζάκι Ιξ, στην Ολλανδία, σε μία συνεργασία με τον Λάουντα και την Σιτροέν.
    Διότι ο΄πατέρας λόγω καπετανιλικίου, είχε γνωριμίες. Λοιπόν, θα μου μιλήσει κανείς για αυτοκίνητα?
    Αντε οι νεόπλουτοι πιά!!!καλά να πάθουν. Εμεις αλλάζουμε αυτοκίνητο περί τα 10 χρόνια. μέτρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ZouZouna,το ΕL-EN-άκι;;;;Μπραβο!!!Το χαλβάδιαζα εκεινη την εποχή,αλλά πού λεφτά!Καλά εσύ φαινεσαι πως από τότε διάβαζες τους 4Τροχούς:)
    -Δε μετράω,δεν ειμαι καλός στην αριθμητική:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπημένη ασχολία.... η οδήγηση ντε. Από τα 12 που έμαθα στους άδειους τότε δρόμους του χωριού ως τα τώρα, βάλε με ώρες στο τιμόνι και μη σε νοιάζει.
    Σήμερα με ρώτησαν από την αντιπροσωπεία αν θέλω ένα test drive με τα δύο νέα μοντέλα και αν έχω σκοπό να αλλάξω στον επόμενο χρόνο. Της είπα, αν μου το κάνει δώρο, βεβαίως.
    Ανα δεκαετία περίπου οι αλλαγές, αλλά τώρα τελείωσαν τα αστεία, τα κεφάλια μέσα και ό,τι έχουμε καλό είναι.

    Της ρίχνω της Ζοuzoynas ένα χρόνο, καλοκαίρι του '78 με τέσσερα μαθήματα, βγάλαμε και τα χρόνια στη φόρα:))))

    Όλοι αυτοί είναι χαρτογιακάδες, ειδικά τώρα με την κρίση.

    Γειά σου VAD με τα ωραία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Thalassenia,απ'τα 12;;;;Και πώς δεν πήγες στη φόρμουλα 1;;;:)))
    -Παρηλθε η εποχή της προσφοράς,στα δυο αυτοκινητα δώρο ενα αυτοκινητο πόλης!Τα μπερεκέτια τεκλειωσαν...

    Καλημέρα,Νίκι Λάουντα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Thalassenia μου, τα χρόνια στη φόρα τάχω. Επρεπε να κλείσω τα 18 για να πάρω δίπλωμα η χριστιανή!
    εκεί στην Φυλής, ήταν στενά για να κανω πειράματα !!!
    χα χ αχα
    φιλιά σ' όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. VAD δεν με πιστεύεις ε;; Κακώς όμως κακώς, το '72 σου λέω ότι πήραμε το αυτοκίνητο καθόμουν στα αριστερά του πατέρα με το τιμονι στα χέρια και σιγά σιγά τον εκτόπισα.
    Στα 15 μου που έλειψε για τρεις μήνες, ξέρεις υπερατλαντικό ταξίδι, έκανα όλες τις δουλειές σαν κυρία.
    Μόνο στο σχολείο που δεν πήγαινα με το τουτού. Στα 18 μου σαν την κυρία από πάνω:)) πήρα το ροζουλί, τότε ήταν γαλάζιο.
    Είσαι για μια βόλτα, να σου δείξω εγώ:))

    Εγώ κυρία Zouzouna στις αλάνες και στα χωράφια, ούτε κολώνες, ούτε πεζοδρόμια, όλα ένα ίσωμα, χαχα.

    Χαιρετώ και τους δυό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Zouzouna,Thalassenia,κυρίες μοτ,ήσασταν προνομιούχες για κεινη την εποχή,πού να τολμούσα εγω τοτε να κανω όνειρα για αυτοκινητο:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή