Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

DACIA VS KAWASAKI

Το πρώτο μου αυτοκίνητο, Dacia μιας άλλης εποχής, τι να σας λεω,
μόνο εγώ και η γυναίκα μου είχαμε συνηθίσει να το οδηγούμε!
Ενας ανεψιός μου, που είχε οδηγήσει δεκάδες αυτοκίνητα και είχε στα πόδια του χιλιάδες χιλιόμετρα, το οδήγησε για τριάντα χιλιόμετρα στην εθνική οδό
και αναφώνησε το περίφημο:-Αμάν, ρε θείο, το τιμόνι του είναι σαν τιμόνι τρακτέρ,πώς δεν έσπασες τα χέρια σου μέχρι τώρα;
Τις Τετάρτες άφηνα τ' αυτοκίνητο στο σπίτι, για να πάει η γυναίκα μου λαϊκή
και σουπερμάρκετ, μια συγκεκριμένη διαδρομή συνολικά ενάμιση χιλιόμετρο περίπου...Κάποια Τετάρτη λοιπόν επιστρέφω στο σπίτι
, όλα καλά κι όλα ωραία, μεσημεριανή σιέστα, κατά τις τρεις η ώρα χτυπάει το θυροτηλέφωνο,
κι ακούω κάποιον να μου λέει,
δικό σας είναι το
Dacia? Η γυναίκα σας μου χτύπησε τη μηχανή!
Κατεβαίνω κάτω, βλέπω τρεις τύπους
, ο ένας πιτσιρικάς, στα δεκαοχτώ τον έκοψα, οι άλλοι τρανταπεντάρηδες περίπου, μου συστήθηκαν αδερφός και φίλος του νεαρού,με μια χιλιάρα KAWASAKI,
τι έγινε ,ρε παιδιά;
Κι αρχίζει το σίριαλ!
-Να, η γυναίκα σας
στην τάδε διασταύρωση μου χτύπησε τη μηχανή
και έφυγε,την κυνηγούσα σε όλη την πόλη και μου ξέφυγε!!!

Πραγματικά είδα ένα γδάρσιμο στην εξάτμιση της μηχανής και βρήκα ενα ξύσιμο στον αριστερό μπροστά προφυλακτήρα του Dacia,κάτι συνέβη λοιπόν και τώρα προσπαθούσα να το εξακριβώσω.
-Ρε μεγάλε, με τη μηχανάρα σου δεν μπορούσες να πιάσεις το DACIA μέσα στην πόλη;;; Αλλωστε στη διασταύρωση που λες
, δεν πέρασε η γυναίκα μου, μόνο λαϊκή πήγε και σουπερμάρκετ.
-Όχι, ψέμματα σας λέει, έχω και μάρτυρα, έναν παππού!
Στο μεταξύ έχει κατεβεί και η γυναίκα μου, μου επιβεβαιώνει το δρομολόγιο που έκανε και η συζήτηση συνεχίζεται:
-Ρε παλικάρι, τι ώρα συνέβη;
-Στις εντεκάμιση.

Τότε η γυναίκα μου βγάζει απ' το τσαντάκι της απόδειξη του σουπερμάρκετ με ώρα 11.30! Όμως ο νεαρός επέμενε, μάλιστα είπε ότι έκανε και καταγγελία στην τροχαία, τελικά αποφασίσαμε να πάμε σ' έναν εμπειρογνώμονα, να εκτιμήσει τη ζημία, αν και η γυναίκα μου εξακολουθούσε να επιμένει ότι δεν πέρασε από τη συγκεκριμένη διασταύρωση.Το απόγεμα πήγαμε στον εμπειρογνώμονα, εκείνος μόλις άκουσε την ιστορία, μου πάτησε ματιά, όπα, σκέφτομαι, εδώ είμαστε! Ζητάω τα πλήρη στοιχεία του νεαρού, τον αριθμό κυκλοφορίας, την ασφάλειά του,
δήθεν για να κάνω δήλωση ατυχήματος, στο μεταξύ πάμε και στην Τροχαία, εκεί φάνηκαν οι τροχαίοι ότι πίστεψαν στο νεαρό και δίνω ραντεβού με το νεαρό για την άλλη μέρα, για να συνεννοηθούμε για την αποζημίωση.Παράλειψη, ο νεαρός ζητούσε στο χέρι εκατόν ογδόντα χιλιάδες, για αποζημίωση και για να αποσύρει την καταγγελία απ' την τροχαία!Στη συνέχεια επικοινώνησα με τον ασφαλιστή μου, ο οποίος μου είπε να μην κάνω δήλωση, είχα και νομική κάλυψη, η ασφάλεια θα αναλάμβανε τα πάντα, του έδωσα όλα τα στοιχεία του νεαρού, αν και ο μικρός αρνιόταν να μου δείξει την άδεια οδήγησης, και σε μια ώρα μάθαμε οτι η συγκεκριμένη μηχανή ειναι ανασφάλιστη! Στο μεταξύ ρώτησα γνωστούς και φίλους για τον πιτσιρικά, μικρή πόλη είμαστε, σχεδόν όλοι γνωριζόμαστε, όχ, μου είπαν, πού έμπλεξες, οικογενειακώς απατεώνες!!!
Στο επόμενο ραντεβού λέω ξεκάθαρα στο νεαρό ότι δεν παίρνει δραχμή από μένα, ούτε δήλωση ατυχήματος κάνω, ας κάνει ό,τι θέλει, εκείνος με απειλεί με δικαστήριο, δεν κάνω πάσο, του είπα ότι ξέρω πως η μηχανή είναι ανασφάλιστη και τότε ο πιτσιρίκος, προφανώς δασκαλεμένος από τους δικούς του, μου λέει:
-Ελα, μωρέ, ας μοιραστούμε τη ζημιά, ενενήντα εσύ, ενενήντα εγώ!
Ούτε αυτή την πρόταση αποδέχτηκα και περίμενα να δω αν θα προχωρήσει σε μήνυση, φυσικά τίποτα δεν έκανε...Ψάχνοντας την ιστορία μετά από χρόνια έμαθα τι είχε συμβεί, ο μικρός, χωρίς δίπλωμα, πήρε την ανασφάλιστη μηχανή του αδερφού του χωρίς να τον ρωτήσει, και σ' έναν δρόμο κοντά στη λαϊκή έξυσε τον αριστερό προφυλακτήρα του παρκαρισμένου Dacia, τι να πει στον αδερφό του, ξεφούρνισε όλο αυτό το παραμύθι, έβαλε κι ένα γνωστό του παππού για ψευδομάρτυρα, ευτυχώς δεν την πάτησα...
Λίγες μέρες μετά το συμβάν, αφηγήθηκα την περιπέτεια σ' ένα φίλο, ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων, α, μου λέει, γνωστό το σύστημα, γρατσουνάνε τη μηχανή τους σ' ένα παλιό αυτοκίνητο και ύστερα σκαρώνουν ολόκληρο παραμύθι ζητώντας αποζημίωση!
Μου διηγήθηκε λοιπόν ανάλογη περιπέτεια ενός γεροντάκου, ο οποίος βγήκε απ' το πάρκινγκ κανονικά και διακόσια μέτρα παραπέρα, τον σταμάτησε ένας μηχανάκιας, λέγοντας του, "παππού,μου γρατσούνισες τη μηχανή, θέλω αποζημίωση", ευτυχώς
ο άνθρωπος λειτούργησε ψύχραιμα, "καλά,παιδί μου, πάμε εδώ δίπλα σ' ένα φίλο μηχανικό αυτοκινήτων, να εκτιμήσει τη ζημία", και τότε ο μηχανάκιας εξαφανίστηκε...

ΥΓ. Μικρή πόλη είμαστε, μα δεν πέτυχα πουθενά ούτε το νεαρό ούτε τον αδερφό του, περάσανε χρόνια, ούτε καν θυμάμαι φυσιογνωμίες, πάντως αν κάπου τους πετύχαινα εκείνη την εποχή, θα άκουγαν τα μύρια όσα "γαλλικά"! Απ' όλη την ιστορία έμεινε η αδυναμία του Kawasaki να πιάσει το Dacia!!!Τόσα χρόνια δεν ήξερα ότι οδηγούσα Μαζεράτι! Α,ρε Τσαουσέσκου, αθάνατε, τι αμαξάρες έβγαλες!!!



22 σχόλια:

  1. Ο Τσαουσέσκου μπλέχτηκε με την Renault από καραμπόλα. Και αρχικά η Dacia έφτιαχνε το Renault 12 με όλα τα εξαρτήματα Γαλλικά.
    Η ιστορία αρχίζει στη Βουλγαρία, όπου έκανε το εργοστάσιο η Ρενώ και το ονόμασε Bulgarenault. Μοντάριζε το R8 & to R10. Είχαν και αγωνιστική ομάδα με τον Τσουμπρίκωφ επί κεφαλής, που έτρεχε με Renault 8 Gordini (τον είχα γνωρίσει σε ένα Ελληνοβουλγαρικό ράλλυ).
    Σε κάποια στιγμή πήραν Renault Alpine A110, ετοιμασμένο στο Αγωνιστικό τμήμα της Ρενώ στη Διέππη, για το Ράλλυ του Μόντε Κάρλο, έβγαλαν το "Alpine" καί έγραψαν "Bulgaralpine" (απάτη).
    Αυτό ήταν! Πήραν το εργοστάσιο οι Γάλλοι και το πήγαν λίγο πιο πάνω, στη Ρουμανία και τότε άλλαξαν το μοντέλλο και έβγαζαν το R12, καθ'όλα Γαλλικό τον πρώτο χρόνο. Μετά... έγινε Ρουμάνικο.

    Ο ανηψιός σου που βρήκε το τιμόνι βαρύ, έφταιγες εσύ, που είχες πολύ σφιχτό τον κοχλία της κρεμαγιέρας ή τα λάστιχα ξεφουσκωμένα.
    Αλλά που να τα ξέρει αυτά ένας καθηγητής!!!

    Αυτά τα ολίγα, Δευτεριάτικα!!

    Καλή Εβδομάδα, Φίλτατε Βασίλη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ,σ'ευχαριστω πολύ για την περιεκτική αλλά ταυτόχρονα ουσιαστική ενημερωση περι της ιστορίας του DACIA.
      -Κάτι κοχλίες και κρεμαγιέρες και ξεφουσκωμενα λάστιχα δε με αφορούν,αφού δεν τα κατεχω,όμως αυτη η κολώνια κρατησε δεκαεξι χρόνια,το φρόντιζα πολύ,γιατί αλλιώς δε θα κρατούσε τόσο πολύ, αν δεν το συντηρούσες σωστά ενα τετοιο αρχαιο αυτοκίνητο,θα παρεδιδε το πνευμα μέσα σ'ενα χρόνο,η συντηρηση σε συνεργειο προσωπικού φίλου,συζητώντας τότε με άλλους "πτωχούς" σαν και μένα κατόχους DACIA,το ίδιο μου έλεγαν για το τιμόνι...

      Καλημέρα,Σταύρε...

      Διαγραφή
  2. εμείς είχαμε ένα αγροτικό ,αλλά όταν σταματήσαμε τις γεωργικές δουλειές ,Dacia πήραμε σαν πρώτο αυτοκίνητο,κάπου τη δεκαετία του'80...
    με την αδερφή μου πηγαίναμε βόλτα στην Αρχαία Ολυμπία (στα 18 μας περίπου-ότι είχε πάρει δίπλωμα),μας προσπερνά κάποιος και μας κάνει νόημα να σταματήσουμε...εμείς οι χαζές σταματήσαμε για να μας πει ότι πετάχτηκε πέτρα απο τις ρόδες μας και του ραγισε το τζάμι και ήθελε τότε 150.000 δραχμές!!!τελικά μετά απο διαδικασίες αποδείχτηκε απατεώνας (είχε ήδη σπασμένο τζάμι ,γυρνούσε στο δρόμο και έψαχνε θύματα)...και φυσικά δεν πήρε τίποτα ,αλλά εξαφανίστηκε μόλις τον καταλάβαμε..
    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νasia,κι άλλοι ομοιοπαθείς;;;Δε μας φτάνει που κυκλοφορούσαμε με το πιο απαρχαιωμένο αυτοκίνητο της εποχής,ειχαμε ν'αντιμετωπίσουμε και τους απατεώνες!Μας βλέπανε με τη..λιμουζίνα και μας ζηλεύανε,βρέ:))

      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  3. Kαλημέρα Vad. Γνωστό το κόλπο των νεαρών. Και συμβαίνει και το αντίστροφο. Κάποιοι βρίσκουν εύκολα θύματα τους νεαρούς και ψαρωμένους οδηγούς, πιθανόν και χωρίς δίπλωμα. Παλιά σπασμένα φανάρια, προφυλακτήρες, τους τα φουσκώνουν κι αυτά μαζί με τη γρατσουνιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. misoagnosti,απατεωνίας το ανάγνωσμα,ψιλοαπατεωνίσκοι,ποτέ δεν μπόρεσα να τους κατανοήσω ,άμα εισαι μάγκας, κάνε τη μεγάλη μπάζα , να μη σε πάρει χαμπάρι κανενας,κόψε λάσπη και μαγκιά σου,βρε αδερφέ,όχι να μου γινεσαι απατεωνας για ψιλα,τζάμπα χαλάς το όνομά σου:))

      Καλημέρα...

      Διαγραφή
  4. Χαχαχα θεϊκό, δεν μπορούσε να πιάσει με τη μηχανή το Ντάτσια! Και απατεωνάκος και χαζούλης ο νεαρός, μάλλον έμαθε το μάθημά του και γι'αυτό δεν τον ξανάκουσες. Ή, έμαθε να λέει καλύτερα ψέματα ;))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Astero,ε,πιανόταν ευκολα η...λιμουζίνα;:))Είπαμε,ευτυχώς που δεν ξανάκουσα γι αυτόν!Ευτυχώς για κείνον δηλαδή:)

      Διαγραφή
  5. Στον κουμπάρο μου εμφανίστηκε δικηγόρος!,απατεώνας που ζήταγε να του πληρώσουν ζημιά που είχαν δήθεν κάνει στο αυτοκίνητο του "πελάτη" του ο γαμπρός του με την κόρη του με το αμάξι τους .
    Έφτασαν και σε δίκη στην οποία βέβαια τα παιδιά αθωώθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αθεόφοβος,τόσο θρασεις,που φτάνουν και σε δίκη,ε;Αφού δεν την κέρδισαν,πάλι καλά...

      Διαγραφή
  6. Α, ρε Βασίλη, πέθανα από τα γέλια με την ατάκα στο τέλος της ανάρτησης! Να είσαι καλά ρε φίλε γιατί είχα μια πολύ δύσκολη μέρα σήμερα κι επιτέλους γέλασα λίγο!

    Όσο για την ιστορία, παρολίγον να την πατήσει κι ένας γνωστός μου έτσι στην Αθήνα, αλλά τελικά τη μυρίστηκε την απατεωνιά και τη γλύτωσε!

    Πάντως το Dacia ήταν εργαλείο, πρέπει να πήγαινε του σκοτωμού αφού δεν μπορούσε να το πιάσει η μηχανή (Βρε μπας και ήταν καμουφλαρισμένη Μαζεράτι για να μην πληρώνεις τα τέλη; Χα, χα, χα...)

    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. teleytaios,χαίρομαι που εκανα καλύτερη τη μέρα σου:0
      -Φαίνεται λοιπόν οτι η συγκεκριμενη μορφή απατεωνιάς αφθονεί...
      -Δεν ήταν εργαλείο το DACIA,απλώς κάθε τρεις και λίγο χρειαζόταν τα εργαλεία του συνεργείου!:)

      Την καλημέρα μου!

      Διαγραφή
  7. χαχαχαχα.
    Ρε vad, μπέσα σου μιλάω δεν ήμουν εγώ.
    "Ζούνταπ εγώ οδήγαγα, δεν είχα Καβασάκι", που ΄λεγε και το παλιό άσμα των μηχανόβιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ,μην ορκίζεσαι,το ξερω,δεν ήσουν εσύ!:))
      Ζούνταπ,Φλορέτα,άλλες ιστορίες!

      Διαγραφή
  8. Κοίτα να δεις τι σκαρφίζονται!!!!!! τς τς τς αλλά μασάει η κατσίκα ταραμά ε; όχι φυσικά!!!!!!!Ευτυχώς vad που τους κατάλαβες!!!! ένα χέρι ξύλο όμως του χρειαζόταν!!!!! σκέψου τώρα να μάλωνες και με την Κυρά και να αναρωτιέσαι τι έκανε στη διασταύρωση!!!!! κατάλαβες κύριε στα καλά των καθούμενων να ψάχνεσαι δηλαδή!!!!ΧΑ!ΧΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕlenaG,..φτύνει και τα κουκούτσια!:)),ο ασφαλιστής,δικός μου άνθρωπος, με βοήθησε πάρα πολύ,με συμβούλεψε για τις σωστές ενεργειες,έτσι αντιμετώπισα το νεαρό απατεωνίσκο!
      -Ε,όχι,δεν υπήρχε περίπτωση να πιστεψω οτι η γυναικα μου βρεθηκε δυο χιλιόμετρα μακριά από τη συνηθισμενη διαδρομή!Εκει ήταν που την πάτησε ο νεαρός,λάθος διασταυρωση διάλεξε για το δήθεν τρακάρισμα:)

      Διαγραφή
  9. Ευτυχώς την γλίτωσες απ'το τζιμάνι!
    Τι μου θύμισες με το πρώτο μας αμάξι ένα Zastava 750 σαν κατσαριδάκι ήταν και χαρά που είχαμε αμάξι λες και'κεινη την εποχή ήταν ανδραγάθημα!
    Και όμως ήταν για κείνα τα μισθά όπως είναι και τώρα η συντήρησή του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. zoyzoy,γμτ χάλια μας και τότε,ούτε ενα αμάξι της προκοπής δεν μπορούσαμε ν'αγοράσουμε:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το αποτέλεσμα μετράει, έκανε την Καβασάκι να τρώει τη σκόνη της χαχα!
    Να' σαι καλά VAD, φεύγω από εδώ με ένα χαμόγελο :))
    Καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eva,είδες τι Μαζεράτι ειχα και δεν την εκτιμούσα;:)))

      Καλό μήνα ευχομαι...

      Διαγραφή
  12. Xaχαχαχα βρε Βαντ,
    να δω χιλιάρα μηχανή να κυνηγάει DACIA και να μην το φτάνει :)
    Παρόμοιες απατεωνιές κάνουν οι ταξιτζήδες στην Αθήνα, και ου μπλέξεις με τέτοιους.
    Οσο για τον τότε πιτσιρικά, φοβάμαι οτι μπορεί να κοσμεί με την παρουσία του κάποιο μνήμα, λίγο μέσα στο χώμα.
    Ειναι τραγικό, εκατόμβες μηχανόβιων θυμάτων.
    Καλη σου μερα και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. tzonakos,είναι να μη σε βαλει στο μάτι ο ψιλοαπατεωνίσκος!
      -Αυτο που λες για την καταληξη πολλών μηχανόβιων,το σκεφτομαι κι εγω και ειλικρινά με θλίβει...

      Διαγραφή