Σας την έχω ξαναδείξει (κλικ εδώ). Τουλάχιστον μια φορά το μήνα την επισκεπτόμασταν για τις προμήθειές μας σε ψάρι.
Αφού επιλέξαμε και παζαρέψαμε το ψάρι της αρεσκείας μας (το συγκεκριμένο ήταν τρισήμισι κιλά, 4€ το κιλό),
πιάνει δουλειά ο καθαριστής, στο βάθος με κίτρινο μπλουζάκι (τι άλλο θα μπορούσε να φοράει;) ο VAD παρακολουθεί τη δουλειά του "καλλιτέχνη",
ο οποίος με τρεις-τέσσερις αριστοτεχνικές κινήσεις σε δυο λεπτά καθαρίζει το ψάρι και το κόβει φιλέτο.
Και συμπληρώναμε τη βόλτα μας δίπλα στο Γαλάζιο Νείλο με εικόνες από την παλιά θέση της ψαραγοράς...
Πριν αρχίσετε τα "θαυμαστικά" για το ωραίο τοπίο, κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα, "θαυμάστε" τα πουλιά, θαυμάστε και το πλαστικό φόντο...
ΥΓ. Οι φωτογραφίες είναι του Λ., πρώτη φορά επισκεπτόταν την αγορά, όχι, δεν έπαθε πολιτισμικό σοκ, έχει συνηθίσει....
Αφού επιλέξαμε και παζαρέψαμε το ψάρι της αρεσκείας μας (το συγκεκριμένο ήταν τρισήμισι κιλά, 4€ το κιλό),
πιάνει δουλειά ο καθαριστής, στο βάθος με κίτρινο μπλουζάκι (τι άλλο θα μπορούσε να φοράει;) ο VAD παρακολουθεί τη δουλειά του "καλλιτέχνη",
ο οποίος με τρεις-τέσσερις αριστοτεχνικές κινήσεις σε δυο λεπτά καθαρίζει το ψάρι και το κόβει φιλέτο.
Και συμπληρώναμε τη βόλτα μας δίπλα στο Γαλάζιο Νείλο με εικόνες από την παλιά θέση της ψαραγοράς...
Πριν αρχίσετε τα "θαυμαστικά" για το ωραίο τοπίο, κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα, "θαυμάστε" τα πουλιά, θαυμάστε και το πλαστικό φόντο...
ΥΓ. Οι φωτογραφίες είναι του Λ., πρώτη φορά επισκεπτόταν την αγορά, όχι, δεν έπαθε πολιτισμικό σοκ, έχει συνηθίσει....
καλημέρα VAD!εχω δει ντοκιμαντέρ που πραγματικά μου είχε κάνει εντύπωση η σβελτάδα και η δεξιοτεχνία τους στο καθάρισμα του ψαριού! τακ τακ με τη μαχαίρα κι έτοιμο το ψάρι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήNasia,καλημέρα,μιλάμε ο άνθρωπος-καλλιτέχνης,σε δυο λεπτά το ειχε ετοιμο!Γνωριζοντας πόσο βαρετο ειναι το καθαρισμα του ψαριου για τις περισσότερες νοικοκυρές, ηχαρά της νοικοκυράς,σου λεω:))
ΔιαγραφήΚαλο Π-Σ-Κύριακο...
Εππππππ!!άτιμε Vad πάς με τα λασπόψαρα να μου κλέξεις τη δόξα;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήThalassokrator,τωρα ειναι η σειρά μου να...διαμαρτυρηθώ:),φαντάζεσαi οτι ο δεδηλωμενος μερακλής Vad θα ετρωγε λασπόψαρο;Το είδος που βλέπεις στη φωτογραφία ειναι πεντακάθαρο και νοστιμότατο...
Διαγραφή-Βγάλε κι εσύ ψαρούκλα των 4,5 κιλών και το συζητάμε:))
Καλό Σαββατοκύριακο...
Μη μας χαλάς το όνειρο... δεν είναι ανάγκη να "ανοίξουμε" την εικόνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλήθεια τα ψάρια είναι νόστιμα σ 'αυτά τα νερά;
Στα ταξίδια μας σ'αυτά τα νερά που ψαρεύαμε από το κατάστρωμα δεν τρώγονταν!
Καλημέρα!!!!
Γιαγιά Αντιγόνη,καλή σου μερα,τα ψάρια που σου δειχνω ειναι του Νειλου,τα περισσότερα ειδη άνοστα(για τα δικά μας γούστα),το ψάρι που σου δειχνω στην πρωτη φωτογραφία ειναι και καθαρό και νόστιμο.
Διαγραφή-Εχω φάει και ψάρια Ερυθράς(όχι ψάρια,ψαρούκλες!),
ροφό,συναγριδα,φαγκρί,μπαρακούντα,γαρίδα,άλλοι λενε οτι ειναι άνοστα,εγω τα βρήκα μια χαρά...
-Εκει στην Ερυθρά τι μαγεια ήτανε,περισσότερα ψάρια εβλεπες στη θάλασσα και λιγότερο νερό:))
Καλό Σαββατοκύριακο...
Τα ποταμίσια ψάρια δεν τα τρώω, μόνο την πέστροφα. Είναι ωστόσο εντυπωσιακά...
ΑπάντησηΔιαγραφή:)
misoagnosti,ε,ναι,ειναι αλήθεια,στην Ελλάδα εχουμε συνηθίσει τα προϊόντα θαλάσσης:)),αλλά οταν εισαι 1200 χιλιόμετρα μακριά απ'τη θάλασσα,θα φας και ποταμίσιο...
ΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο...
Φάτε ματια ψαρια!!!!!...αλλα για πες...τρώγονται;
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν πιστεύω πάντως να συγκρίνονται με αυτά της Μεσογείου!
ElenaG,αν δεν τρωγπνταν,θα τα αγόραζα;:))
Διαγραφή-Μα φυσικά δε χωράει καμιά συγκριση αναμεσα σε ποταμισιο και θαλασσινό...
Καλό Σαββατοκύριακο...
Φάτε ματια ψαρια!!!!!...αλλα για πες...τρώγονται;
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν πιστεύω πάντως να συγκρίνονται με αυτά της Μεσογείου!
Συναρπαστικό το "φιλμ" και πλούσιες οι ταξιδιωτικές εμπειρίες που μας περιγράφεις!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντυπωσιάστηκα κι από την παλιά ανάρτηση!!!!! μου είχε ξεφύγει :)
Καλό απόγευμα Βασίλη
gvarvakis,ειδες;εχει κι αλλού ψάρια,εκτός από τη Σάμο;:)))
ΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο...
Τι άσχημο κακομύτσουνο ψάρι είναι αυτό Vad:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα δικά μου μπορεί να'ναι μικρά μα είναι πανέμορφα και σε εμφάνιση αλλά κυρίως σε γεύση!
zoyzoy,βρε κυρά θαλασσινή,για την ομορφιά του θα το αγόραζα;:))Νοστιμότατο σου λεω!Ε,τι να κανουμε,ο Νείλος δε βγάζει μπαλάδες:)))
ΔιαγραφήΚαλο Σαββατοκύριακο...
O Γαλάζιος Νείλος στο Χαρτούμ συναντά τον Λευκό, έχει κατέβη τα φαράγγια με τους κροκόδειλους από τα Αιθιοπειικά βουνά και αυτά τα ψάρια είναι καθαρά ποταμίσια με όλη την οικορύπανση της περιοχής. Είδατε τι λέει ο ειδικός vad μόνο το πρώτο λέει κάτι
ΑπάντησηΔιαγραφήDIONYSOS,υποκλίνομαι,να κι ενας Ελληνας που ξέρει γεωγραφία!!!:)
ΔιαγραφήΟ Vad δεν ειναι ειδικός,απλώς φωτογράφισε τις ψαρούκλες.
χαχαχαχα δεν αμφέβαλα ούτε στιγμή για τη νοστιμιά τους άλλωστε η λάσπη θα τα κάνει σίγουρα νόστιμα.Η γνωστή σε όλους μας για τη νοστιμιά της τσιπούρα τρώει οτι πιο βρώμικο βρεί μπροστά της.Οσο για τα κιλά τους χαχαχα στις αναρτήσεις μου υπάρχουν ψάρια που είναι πάνω απο 10κιλά.Θα αγοράσω ζυγαριά ρε γαμώτο μου για σου τα ζυγίζω σε κάθε ανάρτηση!!!Τα λέμε απο Δευτέρα που θα εχω τη ζυγαριά στα χέρια μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήThalassokrator,ειπαμε ,το ψάρι της πρωτης φωτογραφίας δε μυριζει λάσπη και ειναι νοστιμότατο...
Διαγραφή-Τι να σου κάνω,ήμουν άτυχος,σ'ενα πέρασμα μου στην ψαραγορά του Moranda δεν πρόλαβα να φωτογραφίσω το δίμετρο μουγκρί του Νείλου,το ειχαν ήδη κόψει σε φέτες,τότε θα σου έλεγα για κιλά:)
Ε!! αμα πιάνουν μουγκρια ποταμίσια (μπρρρρρρρρρ) πάω πάσο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς τα θαλασσινά που πιάνουμε παντως τα πετάμε και μακρια μάλιστα.
Thalassokrator,ε,ναι,κατανοώ,οι ευγενεις οισοφάγοι επιλέγουν κιόλας!:))Βρε,η θάλασσα προσφερει όλα τα ελέη της κι εσύ επιλέγεις;;;
ΑπάντησηΔιαγραφή-ήταν η μοναδική φορά που ειδα μουγκρι του Νειλου,εστω και κομματιασμενο...,πάντως όταν οι ανθρωποι πεινάνε,αυτονόητο ειναι οτι δε θα κάνουν επιλογή...
-Καπου στο αρχειο μου θα βρω γατόψαρο του Νείλου και θα σου στειλω,ανοστο ψάρι,αλλά ειπαμε πιο πάνω,όποιος πεινάει,δεν επιλέγει...
Υπάρχουν και οι ευγενείς οισοφάγοι είτε μας αρέσει είτε όχι.Καμία θάλασσα η στεριά δεν σου προσφέρει τίποτα αν δεν είσαι αξιος να τα κερδίσεις....αλλιώς περιορίζεσαι στους μη ευγενείς οισοφάγους.Εχεις δεί πολλούς να επιλέγουν;
ΔιαγραφήΤωρα ναι είμαι και εγώ μαζί σου.Κακά τα ψέματα Vad αυτή και μόνο αυτή είναι η αλήθεια και κανείς δεν πρέπει να χαίρεται με αυτήν αλλά ούτε και την διεστραβλώνει.
Καλό βράδυ
Thalassokrator,κατι ήξεραν οι αρχαιοι ημών και έπλασαν τους θεούς τους καλοφαγάδες:),ξερεις η αμβροσία των θεών του Ολύμπου δεν μπορει να ήταν τίποτ'αλλο παρά γαρίδες με σάλτσα,θυμήσου με στην επόμενη ψαριά,ειναι το πιάτο που λατρευω,βρε αδερφέ:)
ΔιαγραφήΚαλημέρα ,καπετάνιε...
ουάου!
ΑπάντησηΔιαγραφήυπέροχα ψάρια και του γλυκού νερού!
οι φωτογραφιες καταπληκτικές. η εικαστική παρέμβαση του πλαστικού μάλλον ήταν η αρχή. γιατί τώρα ακομα και εκεί θα πρέπει να είναι πολύ περισσότερα τα πλαστικά σκουπίδια!
ria,πραγματικά γευστικότατα...
ΑπάντησηΔιαγραφή-Τα πλαστικα κυριαρχούν όταν πέφτει η σταθμη του νερου και περιοριζονται οταν ο Νείλος φουσκώνει κι ανεβαινει,τα παρασερνει όλα στο διάβα του...
Καλό Σαββατοκύριακο...
Vad, εγώ να σταθώ στην πλαστικούρα ή θα χαλάσει η ψαρόσουπα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως αν δεν το έλεγες, θα σε ρώταγα, τι δουλειά εχει εκεί το μπουκαλάκι; Σας έφαγε και σας ο πολιτισμός!
Χαιρετισμούς από την βροχερή Αθήνα
logia,όπως ξερεις,τόσον καιρό που με διαβαζεις,προσπάθησα να αποτυπώσω και να σας δειξω την πραγματικότητα που εγω αντικρυσα,και το εχω καταφερει αρκετά, η πλαστικούρα ειναι κανόνας, κι εκει ακομα περισσότερο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαιρετισμούς απο τη μισοβροχερή Κατερινη:)
βλέπω τα ψάρια και ονειρευομαι ψαροσουπα...μηπως πεινάω;μπααααα χαχαχα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ,allora,και ψαρόσουπα εξαιρετκή γίνονταν αυτά τα ψάρια,μέχρι και κεφαλόπουλα του Νειλου βάζαμε στην ψαρόσουπα,μονο που ειχαν πάρα πολυ αγκάθι...
ΔιαγραφήΤι ψαρούκλες είναι αυτές!!! Με βάζεις σε πειρασμό και μαγειρεύω φακές!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελοτουρίστρια
Crazy Tourists,καθε πράμα στον καιρό του...και οι φακές τωρα που πιάσανε τα πρωτοβρόχια ειναι ο,τι πρεπει...
Διαγραφήσας το έχω ξαναπεί νομίζω οτι όποτε θέλω να ταξιδέψω παίρνω το ποτηράκι μου και κάνω μια βόλτα εδώ!!! να σαι καλά vad!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήchirine nour,καλή σου μέρα,το ταξιδι τελειωσε,τωρα απομένουν οι θύμησες...Να εισαι καλά...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητε VAD
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω την εντύπωση οτι γνωρίζεις πολύ καλά το Σουδάν. Θα εκτιμούσα να λάβω πληροφορίες και φωτο σχετικά με την σημερινή γεωργία στο Σουδάν. Φωτο απο καλιέργειες, λαχανικών, θερμοκηπίων, ελίας κλπ
Ευχαριστώ πολύ