Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ποδοσφαίρου ιστορίες για γέλια-3 (ή για δυο κούτες τσιγάρα)

Γύρω στο 1980, ομάδα της βόρειας Πιερίας, που είχε αναστείλει τις δραστηριότητές της για πέντε χρόνια, συμμετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα με πολλούς βαθμούς μείον λόγω πολυετούς απουσίας, παρ' όλα αυτά κάνει μια τρελή πορεία, έχει χάσει μόνο έναν αγώνα, διεκδικεί την άνοδο στη Β' κατηγορία και παίζει στην έδρα της με τη βασική αντίπαλό της, μια ομάδα της Ημαθίας, (τότε Πιερία και Ημαθία αποτελούσαν μια ποδοσφαιρική ένωση).
Αρχίζει το ματς και οι φιλοξενούμενοι βάζουν γκολ, εκνευρισμός μεταξύ των φιλάθλων, αγωνία, και ακούγεται στις κερκίδες παράγοντας της τοπικής ομάδας να φωνάζει, "αρέ ιγώ τουν έδουκα του διατητή δυο κούτις τσιγάρα, να μας δώσ' δυο μπινάλτια!" Είχε λαδώσει το διαιτητή ο αθεόφοβος με δυο κούτες τσιγάρα, για να σφυρίξει δυο πέναλτι!
Η τοπική ομάδα πιέζει, χάνει ευκαιρίες, έχει δοκάρια, και σε ανύποπτη φάση
ο διαιτητής σφυρίζει πέναλτι! Ενθουσιασμός στην κερκίδα, ο "λαδιάρης"
παράγοντας πανηγύριζε, "δε σας έλιγα ιγώ; Δυο κούτις τσιγάρα τουν έδουκα!"

Ελα όμως που η τύχη δεν ήταν με το μέρος της τοπικής ομάδας, το σουτ σταματησε στο δοκάρι.Απογοήτευση στην κερκίδα, οι φιλοξενούμενοι βάζουν και δεύτερο γκολ, αλλά ο δωροδόκος παράγοντας αισόδοξος φώναζε, "μη στιναχουριέστι, αρέ,θα μας δώσ' κι άλλου μπινάλτ'!" Λες και τον άκουσε ο διατητής δίνει δεύτερο ανύπαρκτο πέναλτι, αλλά και πάλι η μπάλα στο δοκάρι! Θεία δίκη; Ισως,πάντως η ομάδα δεν έχασε την άνοδο, τότε ιδρύθηκε η ποδοσφαιρική ένωση Πιερίας και την επόμενη χρονιά ως δευτεραθλήτρια ανέβηκε στη Β' τοπική κατηγορία...

Αντε σήμερα να λαδώσεις με δυο κούτες τσιγάρα...

6 σχόλια:

  1. χαχα

    όταν πάω στο χωριό βλέπω την ομάδα του χωριού μου και γουστάρω τα τοπικά...

    φέτος που ανεβήκαμε δ εθνική... δεν πάω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. akrat,ε,και να σε ειχα σήμερα το πρωί σε ερασιτεχνικο γήπεδο της πόλης,το ματς ντερμπι,όποια ομάδα κερδίσει,ανεβαίνει κατηγορία,στο πρωτο ημιχρονο οι φιλοξενουμενοι ειναι καλυτεροι,στο δευτερο ο διαιτητής με δυο πέναλτι και τρεις αποβολές καθαριζει το παιγνιδι υπέρ των γηπεδούχων μέσα σ'ενα πεντάλεπτο!!!:)
      -Πες μου την ομάδα σου για να την παρακολουθώ στις εφημερίδες...

      Διαγραφή
  2. Frezia,ελα τωρα,μετά απο τριαντατόσα χρόνια τι να τα κάνεις τα ονόματα,ο "παράγοντας" απεβίωσε προ ετών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Vad, εγώ δεν ασχολούμαι καθόλου με το ποδόσφαιρο, αλλά θυμάμαι κάποτε στο μοναδικό αγώνα τοπικού πρωταθλήματος που παρακολούθησα να έχουν πιαστεί στα χέρια οι παράγοντες των δυο ομάδων για το ποιος θα έκοβε εισιτήρια και ποιος όχι. Σκέψου όμως ότι κερκίδες δεν υπήρχαν παρά μια υποτυπώδης και διάτρητη περίφραξη με απλή σήτα απ' όπου μπορούσες να παρακολουθήσεις τον αγώνα άνετα. Περιττό βεβαίως να πω πως κανένας δεν πλήρωσε εισιτήριο!

    Την καλημέρα μου.

    Υ.Γ. Κάποια στιγμή θα βρεθούμε στα Τρίκαλα, δεν μπορεί :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. teleytaios,αυτο που περιγράφεις με τα συρματοπλέγματα,το έζησα προχθες σε γήπεδο μόλις πέντε χλμ απ'την Κατερινη!

      Και μια πρόσφατη αναρτηση με συρματοπλέγματα...
      http://apouro.blogspot.com/2012/03/2.html

      ΥΓ.Τρίκαλα ξανά το καλοκαιρι μόνο για κανα διήμερο,για περισσότερο δε λέει,φούρνος θα ειναι..

      Διαγραφή