Εχουμε αφιερώσει πολλές αναρτήσεις στα καζάνια (κλικ εδώ),
ήρθε η ώρα και για το καζάνι της φετινής χρονιάς,
η ώρα να ανταμειφθούν οι κόποι του καλού μας φιλου,
του αμπελουργού της παρέας...
Τα βαρέλια με τα στέμφυλα αναμένουν στη σειρά,
το βράσιμο αρχιζει,
ενώ ο αμπελουργός (και μερακλής ψήστης)
ετοιμάζει τη...διαιτα της παρέας
Με τις ευχές μας, αφεντικό, καλές καζανιές να έχεις! Φυσικά εσύ καταλαβαινεις οτι οι ευχές μας υποκρύπτουν και μια συμφεροντολογική σκέψη, ε ναι, λογικό ειναι, το ομολογούμε, ευχόμεθα καλή παραγωγή, αν έχεις εσύ, θα πινουμε κι εμεις!!!! Εβιβα διαρκειας, ρε πρωτομάστορα των αμπελιών!
ήρθε η ώρα και για το καζάνι της φετινής χρονιάς,
η ώρα να ανταμειφθούν οι κόποι του καλού μας φιλου,
του αμπελουργού της παρέας...
Τα βαρέλια με τα στέμφυλα αναμένουν στη σειρά,
το βράσιμο αρχιζει,
ενώ ο αμπελουργός (και μερακλής ψήστης)
ετοιμάζει τη...διαιτα της παρέας
και το ζέον αγιασμα ρέει, |
εμεις απολαμβάνουμε τα διαιτητικά ψητά , τα οποια συνοδεύουν
το ερυθρόν αγιασμα, το μπρούσκο αριστούργημα του αμπελουργού μας
(δεν έχετε πιει τέτοιο μπρούσκο, ολιγοι οι εκλεκτοι και τυχεροι!),
μια μαλαγουζιά της περιοχής
και έτερον αγιασμα, τσιπουρο του καζανάρχη...
Απαραιτητο επιδόρπιο, φιρικια περιοχής...
Με τις ευχές μας, αφεντικό, καλές καζανιές να έχεις! Φυσικά εσύ καταλαβαινεις οτι οι ευχές μας υποκρύπτουν και μια συμφεροντολογική σκέψη, ε ναι, λογικό ειναι, το ομολογούμε, ευχόμεθα καλή παραγωγή, αν έχεις εσύ, θα πινουμε κι εμεις!!!! Εβιβα διαρκειας, ρε πρωτομάστορα των αμπελιών!
Αχ τι μου θύμισες Βασίλη! Δούλεψα σε οινολογικό εργαστήριο πόσα χρόνια! Την ξέρω την περίοδο του κρασιού από πρώτο χέρι!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα!
airis,α,το κατέχεις το αντικειμενο,χαιρομαι γι'αυτο!
ΔιαγραφήΟινος ευφραινει καρδιαν ανθρωπου :)
Καλημέρα!
ΕΒΙΒΑ..!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε υγεια,να ειμαστε καλα...
μαχαιρης,ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ :)
ΔιαγραφήΕις υγείαν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΥΡΥΤΑΝΑΣ,εβιβα!
ΔιαγραφήΑυτό το μπρούσκο απ'το χρώμα φαίνεται αγίασμα σκέτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσο για το τσίπουρο το πρωτόρακο έχω ακούσει ότι δεν πίνετε
λόγω υψηλών βαθμών!
Αλλά τα ψητά σας όνειρο!!
Και του χρόνου καλύτερα εύχομαι!!
zoyzoy,το μπρουσκο του αμπελουργού μας
Διαγραφήβαζει κάτω τα καλύτερα επώνυμα κρασιά!
-Η πρωτη βραση του τσιπουρου (πρωτη στάμνα,τη λένε στον τόπο μου) εχει χαμηλά γράδα,19-21(περιπου 45 βαθμούς),αλλά δεν πινεται επειδή στο απόσταγμα υπάρχουν ακόμη μια σαρανταδα επικινδυνες ουσιες..Με τη δευτερόβραση τα γράδα ανεβαινουν μεχρι 33(κάπου 80 βαθμοι),κι αυτο δεν πινεται,επειδή ειναιι σκέτο οινόπνευμα,μόνο για εντριβές)!Στη συνεχεια προσθετουμε νερό(20-30 λιτρα ανά 100 λιτρα τσιπουρου) και κατεβάζουμε τα γράδα στο σημειο που επιθυμούμε(19-21 ειναι καλά)
Εβιβα!
Παντα τετοια!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι του χρονου vad!!! :)
Roadartist,Το αυτο επιθυμούμεν και δι' υμάς :)
Διαγραφήεμένα θα μου εξηγήσει κανείς από τι γίνεται το τσίπουρο;
ΑπάντησηΔιαγραφήπάντως δεν κακοπερνάτε εκεί!
ria,οι απαντησεις σού'ρχονται στο fb....
Διαγραφή-Γενικώς την παλευουμε :)