Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ...ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΧΊΖΕΙ...

Η ομάδα που έμαθε όλη την Ελλάδα να βλέπει μπάσκετ, ο Αρης όλων των Ελλήνων φιλάθλων, τερμάτισε έβδομη στην κανονική περίοδο και φυσικά απέναντι στον Ολυμπιακό δε θα μπορούσε να έχει καμία τύχη, παρά την πολύ καλή εμφάνιση στους δυο αγώνες της σειράς.
Παρά τις μεταπτώσεις στην απόδοση, φαινόταν καλύτερη η προοπτική στο Eurocup, αλλά κι εκεί δεν τα κατάφερε.
Το ξεκίνημα της περιόδου φαινόταν ελπιδοφόρο. Σχεδόν ολοκληρωμένη δωδεκάδα, με καλούς Ελληνες και ξένους παίκτες, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη των προσδοκιών. Τρεις αποδεδειγμένα πολύ καλοί προπονητές δεν κατόρθωσαν να δέσουν ένα ομαδικό σύνολο. Ομάδα με προοπτικές για μπάσκετ επιπέδου όπως αυτό που έδειξε με την Μπανταλόνα στο Παλέ, δε βλεπόταν στα προκριματικά της Euroleague με το Μαρούσι, στην Πυλαία με τον ΠΑΟΚ και σε άλλους υποθετικά εύκολους αγώνες.
Πολλά πράγματα πρέπει να έφταιξαν. Οι πολλοί και σοβαροί τραυματισμοί από την αρχή και σε όλη τη διάρκεια της περιόδου δεν μπορει να ήταν τυχαίοι. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, αλλά μόνο στην κακή εκγύμναση των παικτών μπορώ να το αποδώσω.
Συνέβησαν πολλά:- Ο Χουάν Ντίξον (ο αποδειχθείς και "χαπάκιας") ήθελε μια μπάλα μόνος του. Όταν έφυγε, ο Άρης έπαιξε πιο ομαδικά, αλλά τότε "κόλλησε" ο Χατ
ζηβρέτας, ο μόνος σταθερά καλός παίκτης όσο η ομάδα παρέπαιε.
Ήρθε κατόπιν ο Γουόλς, πολύ καλός, αλλά, μέχρι να προσαρμοστεί, χάθηκαν τα πάντα .
Όλοι έλεγαν στην αρχή της περιόδου ότι ο Αρης "πονάει" στη θέση του ψηλού. Εκεί όμως ο γέρο Μπετς έβγαλε μια χαρά τη χρονιά, έφαγε κι έδωσε ξύλο και λύσεις, τι παραπάνω να έκανε ο άνθρωπος, κατά την ταπεινή μου γνώμη ηταν ο καλύτερος παίκτης του Αρη σ' όλη τη χρονιά.
Πολλοί "ειδήμονες" είπαν ότι δεν έπρεπε να δοθεί ο Παπανικολάου, και να στηθεί η ομάδα γύρω από το "μικρό". Λάθος μέγιστο! Τέτοια ευθύνη δε θα μπορούσε να τη σηκώσει ένα νέο παιδί, όσο ταλαντούχο κι αν είναι. Από την άλλη ο σύλλογος χρειαζόταν χρήματα και πού να τα βρει;
Ακόμη δε γίνεται σωστή διαχείριση ταλέντων που έχουν βγει κατά καιρούς από τον Αρη και έχουν διασκορπισθεί σ'όλες τις μικρότερες ελληνικές ομάδες. Για όσους παρακολουθούν το φυτώριο του Άρη τα ονόματα Ματαλόν, Πλιούκας, Καραδολάμης, Καραβανάς, Ιωακειμίδης, Τσαϊρέλης, σίγουρα κάτι λένε. Και όσοι απόμειναν από τους νέους, Χρυσικόπουλος, Σκορδίλης, Μούρτος, Χρίστος Παπανικολάου, δεν έχουν προσεχθεί ιδιαίτερα. Θυμίζω ότι στην προηγούμενη περίοδο ο Κώστας Παπανικολάου, παρά την ελάχιστη συμμετοχή του, είχε αναδειχθεί καλύτερος νέος παίκτης.
Τι μέλλει γενέσθαι; Δεν είμαι ειδικός για να αναλωθώ σε λεπτομέρειες. Το κυριότερο για μένα ήταν να παραμείνει ο Μπλατ, είναι σπουδαίος προπονητής, αφού δε γίνεται, η λύση Ντρούκερ μακάρι να μας βγει, δυο Ισραηλινοί, ο Σβι Σερφ και ο Ντέιβιντ Μπλατ, πέρασαν απ' τον Αρη, έκαναν καλή δουλειά, άφησαν τα καλά σημάδια τους στην ομάδα, να δούμε τι θα καταφέρει ο τρίτος,τα υπόλοιπα είναι αρμοδιότητα των υπευθύνων και των χρηματοδοτών. "Δει δε χρημάτων...", ο βασικός όρος, αλλά κι αυτά δεν τα βλέπω...
Λάτρεψα το άθλημα παρακολουθώντας τον Αρη μιας άλλης εποχής, θέλω να πιστεύω ότι με καλό σχεδιασμό η ομάδα θα βρει το δρόμο της πάλι. Η τετράδα στην Α1 και το Εurocup μπορούν να γίνουν πάλι προσιτοί στόχοι.
Οι φίλοι του αθλήματος που ίσως παρακολούθησαν το φετινό Αρη από κοντά ας καταθέσουν τη δική τους άποψη...

20 σχόλια:

  1. Καλημέρα Βασίλη και μην ανησυχείς!
    Ο ΑΡΗΣ είναι αθάνατος!
    Θα τον βρούμε τον δρόμο μας κι αυτή τη φορά. Εγγύηση οι φίλοι του και η μεγάλη πρωτοπορία: η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ, που με ουσιαστικές και δημοκρατικές διαδικασίες χτίζει την νέα "αυτοκρατορία". Απλώς, επειδή δεν υπάρχουν εφοπλιστάδες από πίσω τα πράγματα πάνε πιο αργά...

    Πάντως, ο Ντρούκερ μου φαίνεται μαχητής και διαβασμένος προπονητής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα!

    Δυστυχώς ο Άρης δεν έχει λεφτά. Έχει κόσμο, έχει όνομα και έχει ιστορία που του δίνει πάρον και μέλλον.

    Αλλά χωρίς μπιμπικίνια δεν πας πουθενά. Η επιλογή Ντρούκερ φαντάζει αρκετά καλή, αλλά όλα θα κριθούν από τις εμφανίσεις και τα αποτέλεσματα στο παρκέ.

    Μακάρι να προκριθούμε στο Eurocup και να διακριθούμε. Χρειαζόμαστε έυστοχες επιλογές και στήριξη από κόσμο και διοίκηση. Υπάρχουν απαιτήσεις, αλλά θα πρέπει να μάθουμε να συμβαδίζουμε με τα υπάρχοντα δεδομένα και τη νέα τάξη πραγμάτων.

    Το καλό για του χρόνου είναι ότι πλην ΠΑΟ και ΟΣΦΠ όλες οι υπόλοιπες ομάδες θα κυμαίνονται πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα. Έχουμε ακόμα χρόνο να τα πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι ο Αρης έκανε το μπάσκετ το νούμερο 1 άθλημα στην Ελλάδα αλλά παράλληλα έσκαψε και τον λάκκο του μιας και ανέβασε πολύ το μπάτζετ και προφανώς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί στα ίσα τις 2 μεγάλες ομάδες της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάλι αθλητικά!!!! ουφ δε βαρεθήκατε!!
    καλό απόγευμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δει δη χρημάτων ...
    και άνευ τούτων ...
    ουδέν εστί γενέσθαι !!!

    Δηλαδή εισαγωγή από ΝΒΑ ...
    Γκάλης - Γιαννάκης - Φιλίππου -
    Ρωμανίδης κ.α. δεν ξαναγίνονται !!!
    Όλοι τότε ΑΡΗΣ ήμασταν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. VaD
    δε θα ξεχάσω πόσο έρημη πόλη ήταν η Θεσσαλονίκη όταν η TV έδειχνε τον ΑΡΗ του Γκάλη και των άλλων παιδιών.
    Τώρα εκτός δύο ομάδων,παντού υπάρχει φτώχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν και δεν είμαι αρειανός πιστεύω ότι αν δεν υπήρχε ο Αρης , ίσως το Ελληνικό μπάσκετ να μην έφτανε εκεί που είναι τώρα .
    Καλησπέρα βασίλη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πορτιάτης,Καλημέρα,Φανη,δεν ειναι θέμα οπαδικής ανησυχίας,ο Αρης παντα θα υπαρχει,αλλά θέμα ενος λάτρη του καλού μπάσκετ,πιστεύω όμως ότι κατι καλο θα γίνει,για νάχουμε να βλέπουμε,βρε αδερφέ,το χειμώνα στην tv τα κίτρινα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. KANTHAROS,Καλή σου μέρα,συναρειανε,έστω και με λιγα η καλή διαχείριση φέρνει αποτελέσματα,η Γένεσις και η Σαρισα τό'χουν αποδείξει,αναμένουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ιωάννης Κ,μπορει να ανεβασε το μπατζετ εκεινη την εποχη,αλλάτα πηραν τα λεφτα παικτες που άξιζαν,ο Γκάλης ,ο Γιαννάκης,όχι παιχτάκια της σειράς, όπως γίνεται τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΟΥΛΗ μου,έχεις δίκιο,αλλά εδω αναφερόμαστε στο μπάσκετ και όχι στο...κλωτσοσκούφι:))

    Καλή σου μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Side21,Αγρυπνε φίλε,προσθέτω και αξιοποίηση των ταλεντων,η οποία δε γίνεται,πχ οι καλύτεροι νέοι μιας χρυσής φουρνιάς,ο Σλούκας κι ο Κώστας Παπανικολαόυ,σκουπίζουν πάγκο στον Ολυμπιακο...

    Καλή μέρα νά"χεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανέστης Θ. Κετσετζίδης,α,ηρωικά χρόνια,ήταν η μόνη ομάδα εκτος εθνικών ομάδων την οποία παρακολουθούσε όλη η Ελλάδα,δεν ξαναγίνονται αυτά...

    Καλή σου μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. MINI MARKET,μα φυσικά,φίλε Κώστα,η παρουσία του Αρη εφερε πρώτα το συναγωνισμό με τον ΠΑΟΚ και στη συνεχεια τους πράσινους και τους κόκκινους στην επιφάνεια και στις επιτυχίες....
    Καλή μερα εύχομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σίγουρα εκείνη η ομάδα του Άρη ήταν πόλος έλξης για κάθε Έλληνα φίλαθλο(μέχρι και τη μεγάλη αοιδό Μαρινέλα...),αλλά η ομάδα που καθιέρωσε το μπάσκετ σαν παιχνίδι στην Ελλάδα κι ως νέα διάσταση του Ελληνικού Αθλητισμού,νομίζω ότι ήταν η ομάδα μου η ΑΕΚ των ξυπόλητων αθλητών Τρόνζου,Αμερικάνου,Ζούπα και της παρέας τους.
    Κυριολεκτικά οι ξυπόλητοι αθλητές γέμισαν ένα Καλλιμάρμαρο που ήταν έως λίγο καιρό πριν,παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης θεατών σε ένα αγώνα μπάσκετ και η συγκινητική κι αξέχαστη φωνή του σπορκάστερ Γεωργίου αντηχεί ακόμα ως τις μέρες μας, στα αυτιά των τότε ακροατών.
    Θεατής τότε ήταν και ο τέως προπονητής του μεγάλου Άρη,ο Γιάννης Ιωαννίδης που σαφώς επηρεάστηκε κι εμπνεύστηκε από εκείνη τη πολύ μεγάλη ομάδα της ΑΕΚ.
    Τώρα συνολικά η ομάδα μου σε όλο το πρωτάθλημα, δε μπορεί να κόψει εκείνα τα εισιτήρια.
    Δε μιλάμε πια για μέλλον,αλλά για αγώνα επιβίωσης...
    Κατάντια για τη βασίλισσα της Ευρώπης...
    Τη - και πάλι - ξανά ξυπόλητη βασίλισσά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. sakis,η ΑΕΚ του'68 'ηταν σπουδαία ομαδα για την εποχή της,καθαρα ερασιτεχνική βέβαια,αλλά εκεινος ο τελικός κουβαλάει πολλές αμαρτίες,τα τελευταία δεκαεφτά δευτερόλεπτα κράτησαν τεσσερα ολόκληρα λεπτά:)),ασε καλύτερα...,άλλα παιγνιδια παιχτηκαν,ήταν η εποχή της χούντας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε μου VaD περασμένα μεγαλεία...εντάξει φέτος δεν θα βγείτε 7, μάλλον για 6ους σας βλέπω!

    Εμείς πάλι εκτός από Champions League στη μπάλα θα παίξουμε και Ευρωλίγκα στο μπάσκετ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΝdΝ,Λονδρέζε φίλε,δε χρειάζεται να αναπολήσω τα περασμένα μεγαλεία του Παλέ,όπου το σύνθημα "ποτέ,ποτέ,ποτέ..." αντηχούσε υπενθυμίζοντας την κίτρινη παντοδυναμία και επικυριαρχία επί ασπρόμαυρων και άλλων,η ιστορία έγραψε...
    Απλώς ως λάτρης του αθλήματος θέλω την ομάδα που εμαθε μπάσκετ στους Ελληνες να βτίσκεται πάντα εκει που της αξίζει...
    Τώρα για τα δικά σας,ισως κάπου μπερδεύτηκες λόγω ενθουσιασμού για το σεντόνι,Ευρωλίγκα στο μπάσκετ δε βλέπετε ούτε με...κιάλια:)))

    Καλή σου μέρα στο Λονδίνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σαφώς έπρεπε να παραμείνει ο Μπλάτ.
    Ισως όμως ζήτησε να αποκτηθούν παίκτες και ο προϋπολογισμός δεν έβγαινε.
    Εγω ξέρω οτι το ελληνικό πρωτάθλημα θέλει τουλάχιστον 7 δυνατές ομάδες, διαφορετικά θα παίζεται απο 3 κι άλλους 3 μια σκάλα πιο κάτω.
    Και δεν εχει πλάκα ετσι, αν και προσωπικά όποτε μπορώ πηγαίνω και βλέπω ματς Πανιώνιος-Αρης, Πανελλήνιος-ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό ακομα και πολύ μικρότερες ομάδες και ομολογώ οτι ειναι δυνατές, αλλα βλέποντας πού κατάντησε η ΑΕΚ θλίβομαι.
    Εχουμε μόνο να θυμόμαστε τις εποχές των Αρη,ΠΑΟΚ, κι αργότερα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.
    Μακάρι να δούμε εναν πολυ πιο δυνατό Αρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τζονάκο,με προϋπολογισμό 800χιλ.€,δεν υπήρχε περίπτωση να μεινει ο Μπλατ,δικιολογημένα.Ετσι λοιπόν θα πορευτει η ομάδα στην περσινή μετριότητα,η εποχή του Μπουτάρη παρήλθε ανεπιστρεπτί.
    Πάλι θα δούμε πρωτάθλημα τριων επιπέδων,δεν εχω απαιτήσεις...

    Καλο τριήμερο να περάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή