Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ


Δύο ειδήσεις εκ διαμέτρου αντίθετες:

-Βράβευση μαθητών και μαθητριών:

Βαθμός πρόσβασης 19,95 (!!!) και φυσικά πρώτη στο Μετσόβιο!
Η είδηση εδώ.

Αποβολή λόγω facebook
Μαθήτρια αποβλήθηκε γιατί δημιούργησε ομάδα στο facebook με τίτλο
ΚΑΙ ΓΩ ΜΙΣΏ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ...
Η είδηση εδώ.

Δε θα εκφράσω άποψη, για να μη θεωρηθεί ότι κατευθύνω τη συζήτηση κάπου...
Περιμένω τις δικές σας σκέψεις κι εκεί θα πάρω θέση...

ΥΓ. Και βέβαια χίλες ευχαριστίες στην καλή μου...Αρσακειάδα (!!!), το ΣΚΟΥΛΙΚΙ μου, για το όμορφο εικονίδιο που στολίζει την ανάρτηση!

35 σχόλια:

  1. Κι εδώ έγινε κάτι παρόμοιο με ένα σχολείο της πόλης, μέχρι που η αστυνομία σκεφτόταν να απαγγείλει και κατηγορίες, εναντίον των πιτσιρικιών που σχολιάζανε, κι όχι μόνο στο παιδί που το "άνοιξε"...
    Και είναι ζήτημα αυτό, επειδή στη ΝΖ, είναι γεγονός, οτι αν είσαι ανήλικος, ακόμα και βιασμό να διαπράξεις, επίθεση, ξυλοδαρμό, απόπειρα δολοφονίας κλπ, την γλυτώνεις!
    Υποκρισίααααααααααααααααααα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι μεγαλύτεροι δαιμονοποιούν ότι δεν γνωρίζουν. έχει καμία διαφορά αν κάποιος άκουγε τα παιδιά στο διάλειμμα πχ να συζητούν ότι μισούνε και δεν πάνε τον τάδε καθηγητή; ποιος από όλους μας δεν έχει κάνει ανάλογες συζητήσεις;
    πολύ υπερβολική η αποβολή και η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος από την στιγμή που ζήτησε και συγγνώμη η μαθήτρια. και η όποια διαπαιδαγώγηση δεν επιτυγχάνεται έτσι. πονάει κεφάλι κόβουμε κεφάλι;
    σαν εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να ξέρουν και τον ορισμό του διαλόγου και ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους που τώτα διαμορφώνουν χαρακτήρα.
    καλημέρα σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η διευθύντρια απαράδεκτη σαν όλους που ασκούν την εξουσία έξω από την λογική.
    Αλλά η μάνα (καταδότρια)με θύμωσε περισσότερο. Το παιδί της συμμαθήτρια!
    Αντι να πιάσει το παιδί να του μιλήσει, το "έδωσε" στην ...δικαιοσύνη.
    Παράδειγμα η μανταμίτσα για το παιδί της άλλο ένα θύμα του συστήματος της στεγνής λογικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον όλα τα παιδιά αυτού του Γυμνασίου πρέπει να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον, γιατί με τέτοιους δασκάλους πως να καλλιεργήσουν το πνεύμα τους και τις ιδέες τους;
    Να μείνει η διευθύντρια να τρώγεται με τα ρούχα της
    Μόνο αστιεύοντας μπορώ να σχολιάσω, γιατί είμαι πολύ θυμομένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό θα έπρεπε να γινόταν αφορμή για την Διευθύντρια να σκεφτεί καλά, τι λάθη έχει κάνει και την μισούνε τόσο πολύ τα παιδιά του σχολείου της... Μεγάλο λάθος η αποβολή, να δω πότε θα έρθει η εποχή που θα έχουμε ανθρώπους με "ανοικτούς" ορίζοντες και σκέψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σοβαρό το θέμα και απαιτεί ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ λεπτούς χειρισμούς
    Δεν δικαιολογώ αλλά ούτε και επιρρίπτω ευθύνες σε καμια πλευρά
    ΚΑΙ οι δυ έχουν κάπου σφάλει

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια στη μαθήτρια που τα κατάφερε τόσο καλά! Και σε όλους τους μαθητές δηλαδή που προσπαθούν σκληρά και αγωνιούν για το μέλλον τους!

    Όσο για την 'τιμωρημένη' μαθήτρια, πιστεύω πως λάθος το χειρίστηκαν. Πρώτα από όλα οι αποβολές και οι τιμωρίες στο σχολείο δίνονται για παραπτώματα που γίνονται στο χώρο του σχολείου. Ας μην γυρίσουμε στις εποχές που ένας μαθητής τιμωρούνταν επειδή καθηγητής του τον είδε σε σινεμά με όμορφη νεαρά! Το facebook είναι ένα μέσο έκφρασης, άσχετα αν κάποιος διαφωνεί ή συμφωνεί με αυτό, και αποτελεί εξωσχολική δραστηριότητα. Αν κάποιος προσβάλεται μέσω αυτού (στην προκειμένη περίπτωση η καθηγήτρια) μπορεί να κάνει μήνυση για εξύβριση. Το να χρησιμοποιήσει πάντως την εξουσία του για τιμωρία είναι τουλάχιστον ανήθικο!
    Έφηβοι είναι, παιδιά, να μιλάς πρέπει μαζί τους, έστι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπραβο για την επιδοση, της ευχομαι να βγει στο εξωτερικο μετα τις σπουδες. Γιατι εδω τι προκοπη να βρει;;;

    Οσο για το θεμα με τη διευθυντρια, θεωρω πολυ λαθος την αντιμετωπιση μεσω αυτης της τιμωριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ με την Roadartist ,και την Γιαγια Αντιγόνη επίσης!

    ..και κάτι άλλο..Πολλές φορές λέμε πράγματα που δεν τα εννοούμε απολύτως!Όταν μεταφέρονται,δαιμονοποιούνται!

    Φιλί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν ήτανε σωστή η αντίδραση στο θέμα της αποβολής. Υπερβολικό και θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με πολύ καλύτερο τρόπο... Στο κάτω κάτω, δεν έκανε κάτι κακό εντός του σχολείου. Θα μπορούσε να τελειώσει το θέμα με μια συζήτηση μεταξύ διευθύντριας, μαθήτριας και γονέων και να λήξει το θέμα εκεί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος18/2/10, 6:17 μ.μ.

    Οι μαθητές αναπαράγουν αυτά που οι γονείς τους παρακολουθούν κάθε βράδι στα επίσημα ΜΜΕ, κρυφές κάμερες, και αποκαλυπτικά δελτία, όπου δίκαιοι και άδικοι παραδίδονται στη χλεύη με επιλεκτικές αποκαλύψεις και επιλεκτικά βίντεο. Πολλές φορές τα βίντεο αυτά βγάζουν λαβράκι, άλλες φορές όμως το μοντάζ κάνει καλά τη δουλειά του.
    Οι καθηγητές, άνθρωποι και αυτοί βιώνουν μια κατάσταση πολιορικίας από το γεγονός της ύπαρξης των καμερών στα κινητά, αλλά και άλλων πιο προηγμένων γκάτζετ, μη τυχόν μια στιγμή “που θα σπάσουν τα νεύρα” τους (φωνάξουν και όχι βρίσουν) βρεθούν βορρά με αυτή τους τη στιγμή που μπορεί να συμβεί στον καθένα στο διαδίκτυο. Και αυτό δεν είναι κακό για τους ίδιους, αλλά για την ίδια τη διδακτική πράξη γιατί δεν μπορεί κανείς με φοβικά συναισθήματα να μεταδώσει πραγματική γνώση, μετάδοση που είναι διαδικασία ελευθερίας.
    Από κει και πέρα, κατά την γνώμη μου ο σύλλογος ελέγχεται για την αντίδρασή του από την στιγμή της αποκάλυψης της…. έργω εξύβρισης.
    Άσχετα με την τιμωρία που δεν έλυσε τίποτα σε αυτή την περίπτωση, αλλά μεγένθυνε τα πράγματα... ο σύλλογος θα έπρεπε να το δει ως θέμα και ατομικών δικαιωμάτων, όπως το καλά το έβαλε, αλλά και ως θέμα ψυχικής υγείας όλων των συντελεστών του σχολείου.
    Να το ανοίξει στην κοινωνία, να ζητήσει την συνδρομή της περιβάλλουσας κοινότητας, να το κάνει δική του αγωνιστική διεκδίκηση για υγιεινές συνθήκες εργασίας.
    Το σχολείο δεν είναι νησίδα στο πέλαγος. Συχνά ορισμένοι εκπαιδευτικοί σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο έχουνε άμυνες να άνοιξουν λίγο τα πρίσματα μέσα από τα οποία βλέπουνε την πραγματικότητα, να δεχτούν ότι τα πράγματα τους ξεπερνούν και να αναζητήσουν βοήθεια. Ίσως εδώ παίζουνε και το παιγνίδι του συστήματος που τους θέλει έτοιμους και υπέυθυνους για όλα..
    Αν όλοι στην περίπτωση του Facebook είχαν δράσει παρεμβατικά και όχι κυρίως αποδίδοντας δικαιοσύνη, το κλάμπ θα είχε κατεβεί, θα το είχε μάθει μόνο ο στενός κύκλος των μαθητών και οι καθηγητές μαζί με την κοινότητα θα μπορούσαν να κάνουν παρεμβάσεις, να συζητηθεί το θέμα να δούν πως μπορεί να αντιμετωπιστεί σε μονιμότερη βάση και όχι με ένα προσωρινό "πάγωμα" λόγω του φόβου της τιμωρίας..
    Ενδεχομένως σε αυτή την κατεύθυνση (και μετά από συμφωνία των γονιών των παιδιών και των παιδιών), αν άλλα σχολεία ήταν κοντα θα μπορούσαν και να αλλάξουν σχολείο, αφού μετά από αυτά θα είχε κλονιστεί ενδεχομένως ανεπανόρθωτα η σχέση τους με κάποιους καθηγητές.
    Πολλοί καθηγητές προβάλλουν τους νόμους και τους κανονισμούς.
    Δυστυχώς βρισκόμαστε σε μια μεταβατική εποχή, που είτε κάποια πράγαμτα θα αλλάξουν είτε θα πρέπει να φέρουν στις εισόδους των σχολείων σκάνερ, σαν αυτά΄που έχουν στα αεροδρόμια και να έχουν ένα όργανο ασφάλειας έξω από κάθε τάξη, γιατί ο δάσκαλος πληρώνεται για να κάνει μάθημα και όχι επιτήρηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βασίλη,
    έχω παρακολουθήσει το θέμα από ανακοινώσεις στον τύπο.Ο καθηγητικός σύλλογος του σχολείου εξέδωσε,επίσης, αυτή την ανακοίνωση:
    http://www.alfavita.gr/ank_b/ank16_2_10_0929.php.
    Όπως φαίνεται λειτούργησε νομότυπα και σύμφωνα με τους κανονισμούς και χωρίς να γίνει έρευνα δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε ότι ο Κ.Σ. είναι το αρμόδιο όργανο για να λαμβάνει αποφάσεις[εξάλλου πού πάει η αυτονομία της σχολικής μονάδας;]
    Σίγουρα,δεν είναι τόσο απλό το θέμα για να ταχθούμε με τη μια ή την άλλη πλευρά.Υπάρχουν πολλές παράμετροι και ζώντας την πραγματικότητα των σχολείων, λίγο πολύ, τις ξέρουμε.
    Επί της ουσίας τώρα.Υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στους εκπ/κούς και τους μαθητές και αν δεν δεν καταβληθούν προσπάθειες και από τις δυο πλευρές δεν πρόκειται να γεφυρωθεί.Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα και για την ώρα(ελλείψει χρόνου) δε θα επεκταθώ.
    Αναμένω τις απόψεις σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να υποθέσω ότι η διευθύντρια επεδίωξε να πάρει εκδίκηση; Αν ναι τότε πρέπει να την ξηλώσουν. Αυτή όταν ήταν μαθήτρια δεν αντιπάθησε κανένα καθηγητή; Δεν τα συζητούσε με τις φιλενάδες της. Ρε μπας και είναι καμιά γεροντοκόρη; Τότε μιλάμε για ανώτερη βαθμίδα μαλάκυνσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. H κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;
    Και τα δυο παραδείγματα που αναφέρεις είναι προιόν της Ελληνικής παιδείας. Ίδιοι καθηγητές, ίδιες διευθύντριες, ίδια παιδεία, ίδιες οικογένειες και το αποτέλεσμα, εντελώς αντιθέτο.
    Chez la vie!!! που λετε και εσεις οι Γαλλομαθεις!!!
    Παντως η δαιμονοποιηση του Internet μονο κακο θα κανει.
    Ωραίο το θέμα σου σήμερα.
    Να'σαι καλά VAD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. φαίνεται οτι η παιδεία μας είναι πολύ καλά βολεμένη στο μεσαίωνά της!!! συμφωνώ με το σχολιο της αμάντας για να μην γίνομαι φλύαρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και στα δικά μου μαθητικά χρόνια κάναμε ζαβολιές και ερχόταν οι αποβολές.Μήπως σήμερα τα παιδιά το παρακάνουν μια και είναι παραχαιδεμένα?λέω μήπως?
    Πάντως μπράβο στη μαθήτρια για τον τσαμπουκά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα άκρα ποτέ δεν είναι καλά και δεν έχουν αποτέλεσμα.
    Δεν θεωρώ την αποβολή τιμωρία προς συμμόρφωση και πολύ περισσότερο την αλλαγή σχολείου.
    Ούτε βέβαια και η έκφραση της μαθήτριας με αυτόν το μονόπλευρο τρόπο, όμως δικαιολογείται λόγω ηλικίας.
    Ούτε η μαμά που κάρφωσε, γιατί έτσι το βλέπω, μου άρεσε.
    Απλά πιστεύω ότι η κατάχρηση και η λάθος διαχείρηση της εξουσίας έχουν αυτές τις αντιδράσεις.
    Σε γενικές γραμμές ο στόχος δεν είναι η σωστή διαπαιδαγώγηση, αλλά να εκπαιδεύσουμε μη σκεπτόμενα άτομα.
    Και δυστυχώς η αποβολή κέρδισε την παράσταση από την βράβευση, στις οποίες είμαι υπέρ.

    Καληνύχτα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα VaD,
    συμφωνώ με τη Θαλασσένια σε όσα γραφει.
    Θαλλασσένια μου έγραψες όσα σκεφτόμουν πραγματικά και με τον καλύτερο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλά έκανε η μαθήτρια! Πολύ καλά, μακάρι να τους έκραζαν όλους τους ανίκανους μπας και μαζευτούν μερικοί μερικοί!
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δε γνωρίζω λεπτομέρειες του συγκεκριμένου γεγονότος, τα γιατί και τα διότι, αν το παιδί έχει οικογενειακά προβλήματα ή η δασκάλα έχει νοοτροπία γεροντοκόρης…

    Γι’ αυτό και τοποθετούμαι γενικά: όπως βραβεύεται η προσπάθεια του άριστου, γιατί να μη… βραβεύεται ανάλογα και η του χείριστου? Με την προϋπόθεση πως έχουν εξαντληθεί όλα τα μέτρα μέχρι να φτάσει κανείς στο ένα ή το άλλο είδος βράβευσης.

    Άσχετα με τα όσα γράφονται για τη χρήση του internet -σήμερα είναι το facebook αύριο θάναι κάτι άλλο- δεν βρίσκονται στο απυρόβλητο οι πράξεις των παιδιών. Αυτά δε θα είναι οι αυριανοί πολίτες που θα βρίζουν ίσως δημόσια και θα κλέβουν ξέροντας πως δε θα έχουν συνέπειες οι πράξεις τους? Και τότε εκ των υστέρων θα επιρρίπτουμε ευθύνες στο σχολείο… Και πού να δεις ακόμη όταν ο δάσκαλος θα υποχρεούται να διδάσκει ως τα 70 του!

    Τέλος, προτείνω να βραβεύονται και οι δάσκαλοι, άριστοι και χείριστοι…

    Παρακαλώ, με το μαλακό οι αντιδράσεις...
    Τα σέβη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τη βράβευση την είδα στη τηλεόραση. Για το δεύτερο, δείχνει κακία, ακδίκηση εκ μέρους της Διευθύντριας και αντιπαιδαγωγική νοοτροπία. Οι μαθητές πρέπει να αποκτούν κριτική ευαισθησία , έστω κιαν αυτό δεν αρέσει σε ορισμέρνους. Και φυσικά, οι άλλοι καθηγητές ενήργησαν καθαρά συντεχνιακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συγχαρητήρια για την βαθμό που έβγαλε η μαθήτρια εύχομαι να'ναι και το μέλλον της τόσο μεγάλο όσο οι βαθμοί της.

    Πραγματικά λυπάμαι όχι τόσο για την μαθήτρια που από αφέλεια το διατύπωσε στο facebook αλλά περισσότερο για το μάθημα που έδωσε η διευθύντρια να μην έχει η μικρή το θάρρος της γνώμης της και απειλείται από ρουφιάνους και τραμπούκους!!

    Καλό σου βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. που να ακούσεις τι έσερνα εγώ σε 2 καθηγήτριες στο σχολείο,μόνο αυτό σου λέω....α πήγαινα κ στις καλόγριες...πια η διαφορά λοιπόν;

    αναρωτιέμαι τι κακό είπε;η γνώμη της είναι,εγώ θα αναρωτιόμουνα γιατί μια 14χρονη μαθήτρια έφτασε στο σημείο να εκφράζει δημόσια το μίσος της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος20/2/10, 12:58 π.μ.

    Εγω θαθελα να ρωτησω ολους αυτους που τιμωρουν, οι ιδιοι δεν σκεφτηκαν ποτε αρνητικα για τους δασκαλους τους ή τους καθηγητες τους? Και δεν αναρρωτιουνται γιατι φτανουν τα παιδια στα ακρα και εκφραζονται ετσι??? Ειναι πολυ βασικο νομιζω.
    Καληνυχτα. Σοφια(που ηταν καποτε στο Χαρτουμ) :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Βασίλη μου, καλημέρα φίλε!
    Είμαι κατά στον τρόπο που γίνονται οι βραβεύσεις των πρώτων.
    Άλλη μια ευκαιρία για να δείξει η πιό σκληρή τράπεζα, τ΄ανθρωπινό της πρόσωπο.
    Είναι υποχρέωση της πολιτείας να το κάνει αυτό και όχι μιας ιδιωτικής εταιρείας που αντί να τα δώσει σε φόρο, τα δίνει για να προβληθεί.
    Όσο για την απόφαση να τιμωρηθεί ένα παιδί για οτιδήποτε και να έχει πει, είναι χυδαία, και μόνο σαν σκέψη.
    Πόσο μάλλον να επιβληθεί κιόλας.
    Κι όμως επιβλήθηκε!
    Χαρά στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.
    Τα λέμε ρε φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. δεν κατάλαβα,επειδή μισεί την γαμωκαθηγήτρια, αυτομάτως έγινε κουτή και κακή μαθήτρια;
    Όποιον θέλει μπορεί να μισεί και να αγαπάει.
    έρε και νάμουνα ξανά στο λύκειο με σένα καθηγήτρια μωρό μου!!!!!
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος20/2/10, 1:13 μ.μ.

    Aπλά σκεφτόμουν ότι σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει και κάτι άλλο. Αυτοί που τιμωρούν είναι και οι θιγόμενοι.
    Θa ήταν πιο καθαρά τα πράγματα αν η προσβολή γινόταν για έναν μαθητή, ή για έναν τρίτο.
    Η ιστορία αναδεικνύει και μια θεσμική δυσκολία στο σύστημα καταλογισμού ποινών των σχολείων. Θεωρώ ότι για εμγάλες ποινές, περισσότερο από αποβολή 1 μέρας, η απόφαση πρέπει να βγαίνει από μικτό συμβούλιο. Καθηγητών, Γονέων, Δημοτικής αρχής και ειδικά στο Λύκειο και με αντιπροσώπους των μαθητών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εγώ προσωπικά συναδελφε... ντρέπομαι που ένα νέο παιδί πλήρωσε τόσο ακριβά μία έκφραση της σκέψης της. Δεν θα το έκανα ποτέ αυτό που έκανε η "συνάδελφος" στο παιδί αυτό. Τα παιδία θέλουν αγάπη, φροντίδα και ενδιαφέρον, δλδ παιδαγωγία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. φυσιολογικα πραγματα, για μενα...

    Παντως το μπλογκ σου ειναι να γραφεις την αποψη σου και μετα να δεις τα σχολια των υπολοιπων σενιορ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Aγαπητοί@φίλοι,έκανα αναφορά σε δυο εκ διαμέτρου αντίθετα θέματα που έχουν σχεση με το θέμα της παιδείας.Γράφτηκαν ποικίλα σχόλια,εκφράστηκαν διαφορετικές θέσεις,ομολογω ότι περίμενα περισσότερες αναφορές στο θέμα της "πρωτιάς",το κορίτσι έβγαλε "καρούμπαλα στον κώλο" για να φτάσει σε τέτοιο κατόρθωμα,σ'αυτά τα παιδιά ελπίζουμε για ενα καλύτερο αυριο, παρ'όλα τα στραβά που μας περιτριγυρίζουν.Τέτοιου είδους παιδιά τα αδικούμε και στο σχολείο,ίσως φανει αιρετική η αποψή μου,αλλά έτσι ακριβώς ειναι. Οι εκπαιδευτικοί-αναγνώστες του μπλογκ ξερουν ότι στις συνεδριάσεις των καθηγητών περισσότερη ώρα ασχολούμαστε με το πώς θα σβήσουμε απουσίες παιδιών σαν το κορίτσι του facebook,για να μη χάσουνε χρονιά,παρά με το να επιβραβεύσουμε τα παιδιά-αστέρια.

    Για την κοπελιά του facebook και τη διευθύντρια,δε θα καταδικάσω,δε θα αθωωσω κανεναν,δεν τίθεται θέμα αντίπαλων στρατοπέδων. Η μαθήτρια θα μπορούσε να εκφραστεί μέσω του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου,να γιατί υπάρχουν και οι καταλήψεις,όχι για νάρθουν γρήγορα οι χριστουγεννιάτικες διακοπές.Η "τιμωρία" σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν ήταν αποβολή,ήταν αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος,κι αυτό γιατί αν τιμωρούνταν με αποβολή ,θα εχανε χρονιά λόγω των πολλών απουσιών που ειχε κάνει,αρα της δινεται η ευκαιρία να γλυτώσει τη χρονιά.Το κορίτσι είχε ήδη συμπληρώσει στη μέση της χρονιάς το όριο των απουσιών,αυτό για όσους εργάζονται στην εκπαιδευση κάτι λέει.Για μένα λειτούργησε επιπόλαια,νεανικά.θα μεταφέρω σχόλιο από άλλο μπλογκ για το ίδιο θέμα,"ρε κορίτσι ξέρεις απο facebook,ήταν ανάγκη να φκιάξεις γκρουπ με τ'όνομά σου;Χάθηκε ένα ψευδώνυμο;"
    Για την απόφαση,ηταν νομότυπη οπωσδήποτε,δεν ξέρω τι διαβουλεύσεις πορηγήθηκαν με τον κηδεμόνα της κοπέλας,δεν ξέρω τι ειχε προηγηθεί σ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς,εκτός από τον κίνδυνο να χάσει το κορίτσι χρονιά λογω απουσιών.Ούτε την κοπελιά ούτε τους εκπαιδευτικούς θα πετάξω στην πυρά.Στη συγκεκριμμένη περίπτωση εργαζόμενοι υβρίζονται,συκοφαντούνται!Σε άλλες περιπτώσεις μέσα στην αιθουσα διδασκαλίας,στο χωρο της εργασίας τους, παρεμποδίζονται εν ώρα εγασίας,μαθητές στερούνται τη δυνατοτητα να ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους,επειδή κάποιοι θέλουν να κάνουν το χαβαλέ τους.

    Αλήθεια η νεαρη κοπέλα πώς θα αντιδρούσε αν η εργαζόμενη μητέρα της υβρίζονταν;Θα έκανε σελίδα στο facebook με τίτλο ΜΗ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ;
    Υποσχέθηκα ψύχραιμη στάση και το τηρησα,δεν προκειται για αντιπαράθεση,είναι θέμα παιδειας,δεν μπορεις να το βλεπεις με το όπλο στο χέρι και να πυροβολείς τον απέναντι,"α,την κακη μαθήτρια","κρεμάστε τη διευθύντρια" κλπ.Πρέπει να βλέπουμε όλες τις πλευρές που αποτελούν μέρος του προβλήματος,αλλιως θα χάνουμε το δάσος ως συνήθως...

    Αντε,φτάνει για την παιδεία,πάμε για μπάσκετ τώρα...
    Καλή Κυριακή σε όλους σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Για την πρώτη είδηση, θεωρείται αυτονόητο ότι αξίζουν συγχαρητήρια και χίλιοι έπαινοι σ΄αυτά τα παιδιά!
    Σχετικά με την επίμαχη δεύτερη,δες και τα νεότερα για ενημέρωση:
    "Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Βασίλης Παπαστάμος, με αφορμή τις πρώτες δηλώσεις του -τις οποίες ανακάλεσε- για το θέμα της τιμωρίας της 14χρονης μαθήτριας του Γυμνασίου Χρυσοπηγής.
    Ο κ. Παπαστάμος υπέβαλε την παραίτησή του στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ το βράδυ της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι στο ρεπορτάζ για την αποβολή της μαθήτριας που δημοσιεύτηκε στα "Χανιώτικα νέα" της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου, ο κ. Παπαστάμος είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: Αν και η ΕΛΜΕ δεν έχει αρμοδιότητα για θέματα ποινολογίου μαθητών, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύει το πόσο μεγάλο έλλειμμα και κενό υπάρχει στους εκπαιδευτικούς σε ό,τι αφορά τη γνώση περί του ψηφιακού κόσμου και της ψηφιακής κοινωνίας στην οποία ζούμε».
    Στη συνέχεια ο κ. Παπαστάμος έκανε μία γραπτή "τροποποιητική δήλωση" και ταυτόχρονα ζήτησε "δημόσια συγγνώμη" για την πρώτη δήλωσή του. Συγκεκριμένα σε νεώτερη γραπτή δήλωση που δημοσιεύτηκε στα "Χανιώτικα νέα" της περασμένης Τρίτης, ο κ. Παπαστάμος αναίρεσε τα παραπάνω, δικαιολόγησε την απόφαση των εκπαιδευτικών, έχοντας, όπως ανέφερε, επιπλέον πληροφόρηση και ζήτησε δημόσια συγγνώμη "από τα μέλη του συλλόγου διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ελ. Βενιζέλου, για την λανθασμένη απόφαση να κάνω δήλωση πριν να έχω την ξεκάθαρη θέση των συναδέλφων".
    Το ίδιο βράδυ ο κ. Παπαστάμος παραιτήθηκε".
    Άντε και Καλή Κυριακή, Βασίλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. κατστρεφεις την φημη μου λςγοντας οτι ειμαι αρσακειαδα εε αχαχχαχ

    φιλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. skouliki μου,α,όλα κι όλα,κάποτε καμάρωνες για τον τίτλο της Αρσακειάδας:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Eva Neocleous,Εύα μου,είδες λοιπόν που δικαιώνομαι όταν λέω, "ψυχραιμία,παιδιά;"
    Αν δε βιαζόταν ο Παπαστάμος,δε θα έκανε την πατάτα...

    Καλό σου βράδυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή